bakteriológiai fertőzés

2019.08.17.

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Cicámat rosszindulatú daganattal mütötték 2 hete,farok tőnél volt egy daganata,s kifekélyesedett.Nagyon szép volt a varrata,5.napon egy részen kezdett szétnyilni,nagyon megijedtünk,az orvos azt mondta,biztosan megsértette,aztán 8.napon visszavittük,vettek váladékot,amit elküldtek bakteriológiai vizsgálatra,Tegnap jött meg az eredmény: staphylococcus pseudintermedius MRSP törzs. Egyik orvos azt mondta interneten átküldi a receptet,melyet a helyi állatorvossal irassak föl,s patikában kell elkészíttetni(chloramfhenicolt / tartalmaz,ezzel kenegessük a sebes részt fertőtlenítés után.Azt mondta emberre nem fertőző.A másik orvos szerint jó lenne,ha 5-6 napig kapna infúziót.Messze lakunk Budapesttől.A kenegetéssel valyon helyre jön,vagy az infúzió lenne jobb?,de akkor 5-6 napig ott kellene hagyni a kórházban,műtét után ott volt egy napot,lehet,hogy ott kapta el ezt a fertőzést.Nagyon tanácstalanok vagyunk.Nem beszélve rőla,hogy interneten erről a fertőzésről azt olvastam,hogy az ember is megfertőződhet,s van még másik 3 cicánk,s két kutyusunk is,gondolom,akkor ők is elkaphatják. Tanácsot szeretnék kérni.Előre is koszonom: Mária!

Nem én, hanem a kezelő orvosa adhat tanácsokat a cica kezelésével kapcsolatosan.

Én olyan alap adatokat sem tudok, minthogy mi a rosszindulatú tumor szövettani eredménye, ép szélben történt-e az eltávolítás, sarjad-e ill hámosodik-e a seb, van-e daganat recidíva, vagy nyirokcsomó, vagy távoli áttét a cicában, volt-e ill. van-e láza most a cicának, eszik/iszik-e ……. és hosszasan sorolhatnám, hogy mi mindenre lenne szükség ahhoz, hogy érdemi választ lehessen adni a konkrét esetben.

Semmi értelme annak, hogy ilyen ügyben az internetről szerzett információk alapján próbál döntést hozni. A legokosabban akkor jár el, ha a kezelő orvosát kérdezi meg aggályairól.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993