Nem értem

2019.08.28.

Az lenne a kérdésem, hogy felestejtől felé víz felé tej, ettől meghalt egy két hónapos macska, a többi testvérei is mind elmentek,egy darabig jól voltak, aztán nem ettek, szóltak tovább, semmi más tünet nem volt. A harmadik kismacskak sem akart szopni vagy nagyon ritkán, adtam neki felestejet, amiből ivott kicsikét, az első nap jól volt tőle, másik napon is adtam neki, este is ivott kicsit, majd nemsokára pár perc alatt meghalt. Nem értem, miért. Ha evett, akkor miért. A tej nem mérgező, akkor először is, amikor ivott belőle, baja lett volna tőle, de nem volt. Szopornyica betegség ez vagy mi, kérem segítsen, hogy tudjam, köszönöm.

Ha a felestejet (vagy teljes tejet), vagy akár a macska tejpótló tápszert félrenyeli a (néhány napos, néhány hetes) kölyök, abból nagy eséllyel elhullás lesz. A felestej nem mérgező, meg a teljes tej sem, de egyik sem alkalmas a kölyök macskák felnevelésére. Egy 2 hónapos kölyök macskának sem feles tejre , sem teljes tejre, de még macska tejpótló tápszerre sincs szüksége – sokkal inkább kölyök macskáknak gyártott tápokra.

Az anyamacska parazitamentesítése és védőoltásai a kiindulási alap, ha utódokat akanak tőle. A kölykök parazitamentesítései is nagyon koránn, néhány hetes korban kezdődnek, a 2 hónapos kölyök esetében már a védőoltásokat is illik beadni. A 2 hónapos kölykök elhullása nagy eséllyel valamilyen vírusos, és /vagy paraztitás fertőzöttség miatt következett be, de biztosat természetesen csak a boncolás és kiegészítő vizsgálatai mondhattak volna.

A szopornyica kutyák vírusos betegsége, a macskákat nem betegíti meg.

Macskatartóknak

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993