Allergia

2019.09.12.

Jó napot kívánok!Nekem van egy 4 hónapos keverék kan kiskutyám.Mióta nálunk van próbálkoztunk többféle étellel nála,de mivel elég válogatós csak 2 féle konzervet eszik.Mindkettő csirkés.Külföldön élünk,nem tudom otthon van e ilyen fajta de azért leírom(Nature’s recipe-Chicken és Cesar-Simply crafted chicken)Voltunk orvosnál a kötelező oltások miatt ahol én jeleztem hogy a kutyám vakarózik.Megnézte az orvos minden alkalommal de semmi elváltozást nem talált.Nincs fülgyulladás,nem férges,nem bolhás semmi,de a vakarózás nem múlik.Azt szeretném kérdezni,hogy Ön tudna e valamit mondani mitől lehet ez?Korának megfelelő oltásai,féreghajtás,külső élősködők elleni kezelés(Advantix K9) meg vannak.Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel:Agnes

A legegészségesebb kutya (macska) is vakaródzik. Ez a mozgásforma egy tökéletesen egészséges állat esetében is része a kommunikációnak, jelezheti az unalmat, tanácstalanságot, de az izgalmat, érdeklődést is.

A nagy kérdés ebben az esetben is az lehet, hogy ez a vakaródzás túlmegy-e a megszokott, elfogadható, egészséges szinten, azaz lehet-e a háttérben mégis bármilyen (parazitológiás-, allergiás-, bőrgyógyászat-i, neurológiai-, endokrin-, belgyógyászati- …….. ) betegség, eltérés. Ennek eldöntésében segítség lehet az is, hogy melyik testrészét vakarja a kutya, látszik-e ott bármilyen szőr és/vagy bőrelváltozás, milyen előzmények után és főleg mennyit vakaródzik ……. Ezen túlmenően fontos megállapítás, hogy a kölykön nem látszódik külső parazita, sem hallójárat gyulladás, de amennyiben állatorvfosaik is tünetként értékelik a vakaródzást, úgy bőven lesz még ötletük a kiegészítő vizsgálatokat illetően – amivel kiderülhet a vakaródzás háttere.

Nem várható el, hogy én ennyi információ alapján rávágjam, hogy kontakt allergia, bőrgombásodás, bűzmirigy gyulladás, vagy félelem/szorongás miatt vakaródzik-e, hiszen még azt sem tudhatom, hogy ez a vakaródzás nem teljesen normális jelenség-e.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993