Lili

2019.09.19.

Tisztelt Doktornő ! 7 éves 2,5 kg yorki kutyám bőre,szőre mindig szép,egészséges volt,annak ellenére,hogy allergiás fűre,pollenekre,meg úgy tűnt a csirkés tápra.Sokáig Bárányos rizses szuperprémium tápot kapott,majd évekig a Brit Care nyulast,mivel kicsit túlsúlyos lett.Féléve viszont észrevettem,hogy bőrén göbök jöttek elő,és sokkal több lett a széklete.Akkor vettem észre,hogy a táp rosttartalmát mintha változtatták volna,9 %,ami úgy tudom elég magas.Átálltam Happy dog mini strucc húsosra burgonyával,mert kedvezőnek tűnt ,hogy gabona- és csirkementes,és kevés gyógynövényt tartalmaz,amit kerülök az allergiája miatt.Sajnos a göbök nagyon elszaporodtak,és mikor visszahúzódnak sárgás,letapadt,zsíros korpaszerű lerakódások maradnak.A táp mellé csak nagyon pici sajtot kap szinte naponta,mert mikor én eszem kikönyörgi,nem tudom az okozhat-e ilyen bőrproblémát? Elég nehéz sampont is találni neki,mert azokra is érzékeny, már mindenféle hypoallergént,kipróbáltam neki, az Állatorvosunk tanácsára kénessel fürdetem időnként.Valamint most először nyírta 3 hónapja kozmetikus,mert eltört a kezem,előtte mindig én.Ott azt mondták,hogy ők is kímélő samponnal fürdették,de azóta mintha még több göb jönne,most már testszerte,csak a hasán,lábain nem. Mivel most nagyon lerobbanttam beteg térdeim miatt,alig tudok járni,így nem jutok el az Állatorvosunkhoz, ezért érdeklődnék,hogy Ön szerint mi lehet ez a bőrén,és milyen tápot ajánlana? Én a Flatazor protect dermát találtam esetleg,de nem tudom mennyire lenne jó? Valamint Profine light bárányost.De kíváncsi vagyok az Ön véleményére!Előre is köszönöm válaszát!Tiszteletem!

Eddig is nagyon sokat és sokfélét tettek a Lili táplálása területén, de részemről leírása alapján egyáltalán nem biztos, hogy a kutya bőrtüneteit táplálék allergia, vagy akár csak sampon érzékenység okozná.

Hasonló tüneteket számtalan más betegség (paraziták, primer bőrbetegségek, endokrin betegségek, autoimmun betegségek ….) is okoznak. Nekem, ha tippelnem kellene, úgy a 7 éves kistestű szuka esetében az endokrin betegségeket említeném elsőként, mert említette a Lili súlyproblémáit is. Szerencsére azonban nem kell tippelnem, viszont a tanácsom az lenne, hogy kezdjenek neki a Lili részletes kivizsgálásának, hogy kiderülhessen mi áll a háttérben.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993