Megváltozott viselkedés

2019.10.08.

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Bichon Havanese 7 éves kan kutyusomnak kb 2 hete nagyon megváltozott a viselkedése. Kezdődött azzal, hogy 3 napig jobb hátsó lábát folyamatosan emelete, ha rá akart állni pl. pisilés közben összecsuklott, kivéve, ha sétáltunk és meglátott egy másik kutyát, akkor semmi baja nem volt. Ugyan úgy ráállt, ugrált, szaladt a többi kutyával. Amikor ez elmúlt 2 napos folyamatos nyüsszögésbe kezdett, nappal és éjjel, ránézésre minden ok nélkül, gyakran lábremegés kísérte. Amikor 2 nap után ez abba maradt, a rá következő reggelre a szőnyegre pisilt. Kölyök kutya kora óta megbízhatóan szobatiszta, ha valami nagyon sürgős dolga akadt mégis, a kádba végezte a dolgát (vagy legalább is a fürdőszobába, régen itt volt a benti pelusa). Majd ma a reggeli kb 45 perces séta után, amikor felértünk, rá kb. 20 percre, a saját fekhelyére kakált. A széklete teljesen egészséges volt, kis mennyiség. A két hét alatt többször előfordult, hogy ok nélkül rátámadt másik kutyákra, megmorgott embereket, illetve a bőrén is nagy barna foltok jelentek meg. Van egy szoba a lakásban (gyerekszoba), ahova nem mehet be, ezt eddig nagyon jól betartotta, nem is próbált bemenni, a hétvégén viszont másból sem álltam, csak onnan zavartam ki. Voltunk orvosnál is, porcerősítőt kapott. De a megváltozott viselkedésre nem volt ötlete. Étvágya, kedve jó, kissé bújósabb. Tudna nekem ötletet adni mi lehet a probléma? Válaszát előre is köszönöm: Hegedűs Lilla

A leírtak – megváltozott viselkedés, szobatisztaság megszűnése, morgás, agresszió, mozgásszervi- vagy neurológiai tünetek, fájdalom jele …. bőrtünetek ….. – mindenképpen figyelemfelkeltőek, akár több betegség, rendellenesség fennállását jelezhetik.

Jelezze állatorvosának, hogy visszatértek a tünetek, nem észlel tartós javulás, és kérje meg a kutya részletes kivizsgálására. Nem kizárt, hogy a fizikális vizsgálatok mellett laborvizsgálatokra, esetleg képalkotókra, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatokra is szükség lesz az ok, vagy okok tisztázása érdekében.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993