Édesapám Pestkörnyéki kertes házban csirkét nevel,és azt fogyasztjuk.Az utobbi vágásnál én is segédkeztem és a bontásnál szerintem mell izomban ,,daganatos ”elváltozást találtam,szerintem.Nem tudom Fogyasztható-e igy esetleg a többi része a csirkének.Vagy ha ettünk ilyet tudtunkon kivül megbetegedhetünk???nagyon izgulok több gyermek is van a családban és nem tudom milyen következményekkel járhat ha ettünk.Az elvátozás egyépként feketés jol körül irhato kiemelhető volt a környező hus szövetből és ráterjedt a mell csontra ami azon a részen felszivodott,mi okozhatta egyedi vagy figyeljük jobban az állatot jobban takarmánnyal vagy környezeti ártalom,esetleg a kora miatt jött ki.Sürgős választ szeretnék mert sehol nem találok választ talán önök!! előre is köszönöm válaszukat!!
A leírt elváltozás legvalószínűbb oka a mellcsont környékén jelentkező cisztás, gyulladásos elváltozás, ami leggyakrabban húshibrid csirkéken a kemény padozaton történő fekvés miatt jelentkezik, azaz tartástechnológiai problémaként tartható számon. A megoldás: megfelelően puha mélyalmos tartás pl szalma, vagy forgács almon. Elégséges az elváltozást mutató terület kimetszése, eldobása – a csirke többi része általában fogyasztható. Fiatal csirkéken a leírt mellcsonti terület közelében a daganatpos megbetegedések rendkívül ritkán fordulnak elő, de ha úgy gondolja, hogy az általam adott magyarázat nem fedi le az Ön által észlelteket, akkor célszerű lenne néhány csirke kórboncolását kérnie állatorvosától.