Broyler csirkéket neveltünk a kereskedelemben kapható tápokon, 8 hét után kb 2.5 kg-s súly után levágtuk. Gyönyörű szép húsuk lett. Egyet azonnal ki is rántottunk, jó ízűen megettük. Mindhármunknak ezt követő napon erős hasmenésünk lett. Kérdésem okozhatta-e a rántottcsirke?
A csirkén kívül okozhatta mindhármuk hasmenését mondjuk az amit mellé ittak, vagy esetleg az eszcájg fertőzöttsége, esetleg mosószermaradványok. Az sem lehetetlen, hogy ételtől-, italtól-, eszcájgtól függetlenül futott végig magukon fertőző eredetű megbetegedés. A csirke is okozhatta számos módon. Pl. ha nem ún befejező táppal etették a csirkéket a vágás előtt. Vagy esetleg a befejező tápban volt valami oda nem illő anyag (ez csak takarmány toxikológiai vizsgálattal dönthető el). Vagy esetleg a csirke feldolgozás közben történt higiéniai probléma. Az ismert adatok alapján nagyjából ez a válasz adható – tehát akár okozhatta a csirke is a hasmenést.