Bernáthegyi kutyus mellkasi tumorral

2011.04.22.

Tanácsát segítségét szeretném kérni!

Van két négy éves bernáthegyi kutyusunk,sajnos az egyik kutyus nagyon beteg. Tegnapi nap el kellet vinnünk az állatorvoshoz, ahol a doktor úr 15liter folyadékot szívot le a hasából, és ultrahangos képen kiderült hogy egy 7cm-es tumor van a mellkasában a szív táján amit nem vettek észre mivel túl sok víz volt rajta. Szegénykének a szíve is gyenge (nagy a szíve és a burok ami körbeveszi kicsi).
A doktor úr azt mondta hogy mivel a mellkasán belül van ezért nem tanácsolja a műtétet mert nyitott mellkasi műtétnél szinte biztos hogy nem éli túl, meg ha jó vagy rossz indulatú akkor is nagyon rossz helyen van a tumor.
Továbbá két hét türelmi időre intett, mert ha nem jön vissza neki a víz (a hasára) akkor megvan rá az esély arra hogy gyógyszeresen lehessen kezelni,hogy tovább tudjon életbe maradni.
Van e rá más mód hogy a tumort kisebbíteni lehessen, vagy akár teljesen eltüntetni? Nagyon szeretnénk életben tartani!
Várom válaszát!

Ha “csak” 1.5 liter folyadék volt egy bernáthegyi hasüregében, az is rengeteg. Abban is teljesen igaza van állatorvosának, hogy nagyon fontos prognosztikai jel, hogy milyen gyorsan termelődik újra a hasüregi folyadék.

A mellkasban észlelt tumor helyeződése és szövettani eredete határozza meg a kutya esélyeit és azt, hogy lehet-e, érdemes-e operálni az esetet, vagy sugárkezelésben, gyógyszeres kezelésben érdemes-e gondolkodni.

Sajnos most Nagypéntek délutánja van, jönnek a Húsvéti Ünnepek és nagy kérdés, hogy milyen állapotban vészeli át a nagybeteg kutya ezt az időszakot. Attól tartok, hogy minden további érdemleges vizsgálatot, esetleges kezelést csak Húsvét után lehet elkezdeni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993