Morfi

2011.04.26.

Tisztelt Doktor Úr!
Péntek délelőtt volt a kis tacskóm (5kg) rejtett here műtétje + ivartalanítása egyben.
Mára a kutya bőrén vörös foltok duzzanatok jelentek meg, mintha a hajnyíró okozta volna. lehet ezzel kezdeni valamit? Az is nagyon érdekelne, hogy normális e hogy a kutyám 3 helyen lett felnyitva, alul a herénél + a kukijánál végig a hasáig jobb oldalon egy egész arasznyi vágás, és bal oldalon ahol a rejtett here kitapíntható volt. Úgy van összevarva mint egy zsák. Ezek normálisak? Miért volt ennyi vágásra szükség?
nagyon váom a visszajelzését e-mailben: [email protected] címre. Nagyon hálás vagyok, és szeretném tudni hogyan segíthetek a kiskutyámnak a lábadozásban, és hogy normálisak e a vérvörös bőrpír duzzanatai, ill, hogy normális e hogy tiszta vágás a kutyám? Mennyire marad majd meg, ez a zsákvarrás helye??
Köszöböm, várom mielőbbi visszajelzését
Üdvözlettel Tóth Tímea és Morfi kutyus

Remélem, hogy kérdéseit feltette a műtétet végző állatorvosnek is, és megnyugtató válaszok születtek.

A leírt bőrtüneteket is nyilván lehet többféel módon helyi és szisztémás szerekkel is kezelni.

A rejtett heréket szerencsés esetben könnyű feltalálni a lágyékcsatornában, vagy annak közelében a hasüregben a hólyag körül. Állatorvosa is ezeken a helyeken kezdhette a keresgélést, de nem kizárt, hogy csak a 3. hasfali sebből a vese környékén találta meg azt.

A borotvált területen a bőrvarratok látványosak tudnak lenni. Normális sebgyógyulás után vékony, alig tapintható heg marad és 2-3 hét múlva azt is szőr fedi.

Az igazi veszélyt a Morfira az jelentette volna, ha a hasüregben marad, majd az állat 5-10. életévében elrákosodik a rejtett here. Ha pedig akárcsak az egyetlen jó helyeződésű golyó a helyén marad és akárcsak véletlenül fedez a kutya, akkor az utódok között is jó eséllyel születhetett volna rejtett heréjű kiskutya. Jól döntöttek, hogy megelőzték mindezeket.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993