Picúr

2011.05.08.

Tisztelt doktor úr,
15 éves uszkár kutyánknál gennyes váladékot vettünk észre. Picúr szuka, május 29.én lesz 15 éves, 4-5 kg, ennél csak akkor nehezebb, ha téli bundája van. Számomra ő az igazi társ és barát. Hátsó része enyhén duzzadt ,kb 2 hónappal ezelőtt még tüzelt. Elvittük állatorvoshoz amiatt, hogy krémet kérjünk a bőrére, ahol seb van a szőr kihullása után, és itt ért minket a meglepetés. Az orvos azt mondta, méhgyulladása van. Zavaró tényező számunkra az, hogy csak hátulról ránézett, nem vizsgálta őt tüzetesen, röntgenre se küldte el. Műtéti lehetőség lenne, de nem tudja garantálni, hogy ilyen idős kutya még felébred az altatásból. Szintén zavart minket, hogy úgy bánt velünk, mint aki nem ad enni a kutyájának, ránk ijesztett, hogy mennyire beteg, sovány, bár sose volt kövérebb ennél. Csak a műtétet ajánlotta, vagy a kutya elhullik. Picúr sok vizet iszik, étvágya van, eszik rendesen, ugyanúgy viselkedik mint eddig, játékos, hízeleg, ételért kuncsorog az asztalnál is, még a szomszéd kan k
utyának is jelez és ugat, nem hányik, vizelete nem véres, olyan mint máskor és széklete is szintén normális. Ezért nem is gyanakodtunk semmire. Azt szeretném kérdezni, hogyha nem műtik meg, mit lehetne még tenni? Olvastunk antibiotikumos kezelésről is, inkább ezt szeretnénk alkalmazni, mert nagyon félünk, hogy az altatásból már nem ébred fel és legjobbat szeretnénk neki, családtagnak számit már. Szeretnénk a műtétet kizárni, aggódunk érte nagyon. Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel
Egy gazdi, aki reméli, hogy Picúr vele marad

Létezik a gennyes méhgyulladásnak konzervatív gyógyszeres kezelési protokolja is, amikor antibiotikum mellett a méhszáj megnyitására és a méhizo9mzat összehúzására hormantartalmú szereket használunk. Azonban ennek a kezelésnek sem mindig teljes gyógyulás a vége, ráadásul minden tüzelés után újra- és újra kialakulhat a gennyes méhgyulladás. márcsak ezért is, és azért is, minthogy a petefészek-, méh-, és emlők egyéb ddaganatos elváltozásai is nagy eséllyel ki fognak alakulni, sokkal inkább ajánlott a műtéti megoldás.

Egy nem fiatal és nem makkegészséges kutya számára is létezik biztonságos narkózis. Sokkal nagyobb eséllyel gyógyul meg a kutya és él a továbbiakban egészségesen, ha megoperálják, mintha a gyógyszeres kezelést válasszák. Ha valóban családtag a Picúr, akko rnem kétséges, hogy ezt kell választani.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993