francia bulldog

2011.05.19.

Tisztelt Doktor Úr!
Van egy 2-éves francia buldog kutyám,aminek hallójárat szűkülete van. Azt szeretném megtudni,hogy hol tudom leggyorsabban meg mütetni? Válaszát előre is köszönöm!

Nézze, még a téli gumik lecserélésekor is jó, ha nem csak arra vagyunk figyelemmel, hogy hol a legrövidebb a sor … egy beteg élőlény ellátásánál még kevésbé ez a lényeges.

A krónikus hallójárat gyulladás, és következményesen kialakult növedékek, szűkületek megítélése szakemberenként változik, nincsenek meg azok a paraméterek, ami alapján mindenki egységesen ítélhetné meg, hogy operálható, ill. operálandó-e az eset, vagy sem. Ráadásul ennek a betegségnek a súlyosságától, szövődmények meglététől függően többféle műtéti technika létezik. A legtöbb esetben néhány napos előkezelés után végezhetőek el a műtéti megoldások a legkisebb szövődmény veszéllyel és korántsem minden állatorvosnak van gyakorlata a különböző hallójárat műtétekben. A francia bulldog fajta pedig azon fajták egyike, amelyet jó ha megvizsgálhatunk egy bármely narkózis, műtét előtt, hogy a legkevésbé kockázatos módszert kiválaszthassuk.

A leggyorsabban, és legkorrektebben úgy kerülhet ellátásra a kutya, ha kezelő állatorvosa végzi el a műtétet. Ha ez nem lehetséges, akkor is jó, ha ő referálja a kutyát korábbi kórlapjaival, leleteivel együtt sebészhez.

A legkockázatosabb biztosan az a megoldás lenne, ha valaki bejelentkezik, hogy ma délután van egy szabad hely a műtéti előjegyzéseiben és operál valamit a kutyán. Meggyőződésem, hogy nem talál ilyen állatorvost.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993