Macika

2011.05.24.

Tisztelt Doktor Úr!
11 éves Labrador kutyámnál 1 éve rosszinulatú rákot állapítottak meg a jobb első lábán, könyök részen, melyet meg is műtöttek. Akkor még a kutya kertben volt tartva. 4 hónappal ez előtt már a jobb hátsó lábán, valamint a hasán, illetve a fenekén is daganat keletkezett. ezzel egy időben a jobb első lábán is visszanőtt a daganat teniszlabda nagyságban. A kutya ma már lakásban él, nagyon erős szőrhullás jellemző, láthatóan nincsenek fájdalmai. Orvosunk javaslatára további beavatkozás nem javasolt, mert a daganat szét van szórodva. Jobb első lábán a daganat aggasztóan nagy, szinte majdnem szétreped. Az orvos azt mondta, csak akkor kell műteni, ha kifakad, tekintve, hogy vissza fog nőni 2 hónap alatt. Így van ez? Tanácstalan vagyok. Nem tudom mit tegyek. Válaszát várva! Tisztelettel!

Hiszen kapott tanácsot kezelő állatorvosától, aki régóta ismeri kezeli, és operálta is a kutyát …

Nekem pedig sejtelmem sincs arról, hogy mi volt a korábban eltávolított daganat szövettani diagnózisa, a mostani más területeken jelentkező duzzanatok szintén daganatok-e, van-e bármilyen kapcsolat a korábban operált és mostanra kiújuló daganat között. Nem tudom, hogy a “rosszindulatú ráknak” van-e nyirokcsomókban, vagy testüregekben áttétje, és azt sem tudom, hogy vannak-e társbetegségek, milyen a kutya általános állapota, terhelhető, műthető-e.

Annyit tudok csak, hogy a kutya esélyeit, megoldásait akkor lehet megbeszélni, ha előtte részletes vizsgálatok történtek. Ha egy eset nem operálható, akkor is lehet gyógyszerekkel, sugárkezeléssel kezelni.

Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993