utcakutyus

2011.06.03.

Tisztelt Doctor Ur! Ugy egy honapja talaltunk egy felig halott, egy ev koruli kutysut. Kullancsfertozese volt. Kezelesen esett at, majd ivartalanitottuk es megtortent az elso belso feregtelenitest. Egy ideje keszulunk az elos oltasokat is beadatni. 4 napja sarga folyadekot hanyt, eleg sokat, ami szorokkel volt tele. Nem forditottam ra kulonosebb gondot, hisz azonnal utana enni kezdett. Etvagya van, jokedvu, jatszik a tobbi alattal. Ma reggel ismet jelentkezett ugyanaz a fajta hanyas. A kutyus csak szaraz tapot es vizet kap. A nap nagy reszet a lakasban tolti. Ha felugyelni tudjuk kiengedjuk kicsit az udvarra szaladgalni. A dolgat az udvaron vegzi, igy a szekleterol es vizeleterol semmit nem tudok irni. Megjegyzem, hogy a tobbi allatnak naprekesz oltasai vannak, igy toluk nem hiszem, hogy elkaphatott valamit. Azt nem tartom kizartnak, hogy megevett valami eloskodott az udvaron, de arra gondoltam, hogy akkor a hanyasa darabos kellett volna legyen. Nem tudom, hogy lehet e valami
koze a dologhoz, de a feje tetejen kemeny kis dudorok vannak, ami nem tudom mitol keletkehetett. Segitseget elore koszonom!

A hányás az egyik leggyakoribb, legáltalánosabb gyomor-bélrendszeri tünet – és sajnos ezen kívül is számos egyéb betegség kiválthatja. A fejen talált kis dudorok eredetét sem tudom kitalálni, ahogyan azt sem, hogy összefüggésben van-e a hányogatással, vagy nem.

Állatorvosa a kutya részletes vizsgálatával tudja kideríteni a tünetek hátterét. Ha sikerül újra meggyógyítani a kutyát, akkor a védőoltásait, parazitamantesítéseit is célszerű lesz rendezni – hiszen könnyen lehet, hogy a mostani tünetekért is ezek elmaradása a felelős.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993