Süti x-y-z- ….

2011.06.07.

ui:elfelejtettem mondani van nyakörve illetve ez a ultrahangos kis piros biléta is és cseppeket is kapott mégis tegnap a séta után 2-kullancsot szedtünk ki ismét ,de talán 10perce lehetett benne az egyik még nem szívott vért a másikat a szöre közt találtuk meg még mászott.Hát sajnos ennyit a kullancsriasztó szerekről:(természetesen nem megyünk oda többet sétálni,pedig már ép tanult ugy,hogy elengedtem ,mert máshol nincs olyan terület ahol ezt megtehetném,de sajnos ez van…
minden jót várom válaszát,hogy ez normális -e ha pörc ,hogy akár maradandóan ott lesz neki mindíg,bár ha nem okoz problémát megnyugszom

köszönettel.

Az baj, ha látszólag sokat tettek a kullancs fertőzés elkerülése érdekében és mégis kullancsok támadják a kutyát …

Nem tudhatom, hogy a Süti esetében is így történt-e – de gyakori, hogy a bármilyen cseppeket nem helyesen alkalmazzák, nem figyelnek oda a hatásidejére, vagy fürdetik/úsztatják/megázik a kutya. Ezesetkben nem a “cseppek” a hibás. Az ultrahangos nyakörv hatékonyságára valóban sok a panasz. És az is igaz, hogy vannak olyan fertőzött területek is, ahol védelem nélkül sok tucat vagy néhány száz kullancs kerül egy kutyára – és akár megfelelő többszörös védelmet is áttör néhány példány. Ezeket a területeket csak elkerülni lehet.

Ezt az extzrém helyzetet leszámítva meg lehet találni azt a nyakörv + csepp kombinációt, amivel nyugodtan sétáltatható egy kutya.

A kullancs helyén létrejött helyi gyulladás, váladékképződés meg kellene szűnjön akár néhány napos betadinos kezelgetéstől is. Ha eznem így történik mert pl a kullancs feji része mélyen a bőrben maradt, akkor állatorvosa el tudja távolítani ezt az irritáló idegentestet a kutyából.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993