vesebetegség

2011.06.08.

Tisztelt Doktor Úr!
Segítségét szeretném kérni a vesebeteg cicám etetésében. 14 és fél éves, 212 volt a veseértéke. Javasolták a RC renál ill Hills tápot, de nem nagyon eszi meg szegény, max. ha kicsit rakok a régi kajájából is.(Gourmet,Sheba,Whiskas,Kite Kat) Kapott vízhajtót, Furosemidet és Fortekort, de a Fortekortól, elég rosszul volt így nem adom neki, csak a vízhajtót. (2X 1/4)Kérdésem az lenne, hogy otthonilag mit tudok neki elkészíteni, mit ehet? Adtam neki HIPP bébiételt, Zöldség,rizs borjúhúsosat stb. Nem tudom mit adhatnék neki. Sajnálom, hogy nem eheti a megszokott ételt, tudom, hogy szigorúnak kellene lenni vele, de nem megy, hisz nagyon szeretem. Egyébként játékos, jó állapotban lévő mostanában kicsit szorulásos, de van előtte mindig olaj és természetese víz is.
Kérném a doktor Úr segítségét, mivel tudnám rávenni ill. etetni a cicám ebben az esetben.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Üdv. H.A

Veseelégtelenséget 3 vérparaméter (karbarmid, kreatinin, foszfor) értékek növekedése esetén mondunk ki. Gondolom, ezek közül a kreatinin értéke lehet 212. A leírt érték önmagában nem nagyon ijesztő, valamint fontos lesz az is, hogy ez a kiindulási érték a kontrolvizsgálatzok során merre mozdul.

Nagyon nehéz, ha nem lehetetlen ízlés ügyekben tanácsot adni. Inkább annyit írnék fogódzóként, hogy ha nem is nagyon, de azért eszi a macska a betegségéhez illő gyógytápokat, akkor inkább azzal kellene próbálkozni. Ha ezeket a száraztápokat sovány tejföllel, vagy méginkább natur yoghurt ill kefír készítményekkel kellően attraktívvá tudja tenni a cica számára, hosszú távon az a legkedvezőbb. A macska vesebeteg diéták nem csak száraz táp formájában, de konzervként is elérhetőek. Van hogy ezeket szívesebben eszi a macska.

Az otthoni főzőcskéhez állatorvosa véleményét is kérhje ki, és hasznos lehet dr Fodor Kinga : “Mit egyen a macskám?” című könyve.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993