cooper

2011.06.14.

Tisztelt Doktor Úr!

Kutyám 8 hónapos golden retriever.3 hónappal ezelőtt elkezdett vakarózni /tavaszodott+Eukanuba bárányosról áttértünk a csirkés tápra/Szép lassan a vakaródzás egyre rosszabb lett.Elmentünk természetesen orvoshoz.Azt mondta hogy pollen allergia.Én a tápra is gyanakodtam /csirke allergia/ de ekkor még a csirkét nem állítottam le.Ataraxot szedünk,Cortizimmel kenegetem+betadin-al.Vitalcoat-ot is adok,és Dermiline samponnal fürdetem.Nem javul….sőt a piros foltok mintha terjednének,már alig van szőre az érintett területeken.Az orvosunk nem hisz a csirke allergiában…azt nem tudom miért,de én azért 10 napja kidobtam a tápot és halas CIBAU-t vettem,ami direkt allergiásoknak van/legalábbis ez van ráírva….Az lenne a kérdésem,hogy mennyi időnek kell eltelnie,hogy ha nekem van igazam és a csirke a ludas?Mikor kéne látható javulást érzékelnem?
Előre is köszönöm válaszát.

Nem kizárt, hogy táplálék allergiáról van szó, és még az is lehet, hogy csirkehús fehérjékre allergiás a kutya. Ezesetben a leírt tápváltásnak már eredményt kellene mutatnia.

Csak allergiás betegségek küözül még több tucattal számolhatnak, de lehet a kutya atópiás, sokféle parazitás, bakteriális, gombás fertőzés jelentkezhet így, lehet a háttérben akár belgyógyászati-, endokrin betegség is, sőt vakaródzhat egy kutya viselkedési rendellenesség, hiánybetegség, vagy idegrendszeri betegség tüneteként is.

A legokosabb, ha szisztematikus vizsgálatok eredményei alapján próbálják kiszűrni, megtalálni a betegséget. Ez van hogy sok türelmet, időt, és vizsgálatokat igényel – de ha van pontos diagnózis, abból lehet végleges megoldás is.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993