Kormi

2011.06.21.

Tisztelt Doktor úr!Vettünk egy kertet,ahol a kertszomszédnál,aki nem jár a kertbe van egy fiatal kb.:1éves kiskutya akit etetünk ill.elengedjük,és játszunk vele,mert nagyon sajnáljuk.Ezenkívül egy fiatal valószínűleg első alkalommal elleni fogó cica is.Nekem pedig egy hatéves kisfiam,aki természetesen(és én is)simogatjuk,nyálas labdát dobáljuk szóval felmerült bennem,milyen oltásokra,kezelésekre volna szükségük,hogy nyugodtan élvezzük a velük töltött időt.Természetesen sokszor mosunk kezet,de kétpercenként mégse lehet.Tehát két kisállat akik a körülményekhez képest jól néznek ki(kicsit soványak)szerintem oltva sem voltak még,milyen minimum oltásokra/kezelésre volna szükségük,hogy se ők,se mi ne betegedjünk meg.És ha tudna egy körülbeli árat mondani ezekre,hogy tudjam mire számítsak,mivel anyagi körülményeink nem túl rózsásak.Száraz tápot vettem mindkettejüknek+kevés konyhai maradék,ill.friss nyers hal elegendő e a jól tartásukhoz? Köszönettel:

Probléma adódik már ott, ha a fiatal kutyát veszettség ellen akarják beoltani, hiszen ennek pontos regisztrációjához a tulajdonos is szükséges. Emiatt is a legjobb megoldás az lenne, ha a gazdi együttműködne önökkel. Ehhez végső esetben akár a helyi hatósági állatorvos és a jegyző segítségét is igénybe vehetik.

Ha ez bármi okból (beteg, magatehetetlen tulajdonos, tartós külföldi tartózkodás …) mégsem lehetséges, akkor a kutya, a macska és az Önök egészségének védelme érdekében kérje a helyi állatorvos segítségét. Én a magam részéről a helyzetet akkor látnám megnyugtatónak, ha a kutya és a macska ivartalanítása, 2 védőoltása és külsö/belső parazitáktól történő mentesítése megtörténhetne. Ennek teljes költsége ugyan néhány tízezer forint – de ha bármit elmulasztunk, annak szinte bizonyosan negatív következményei lesznek. Ne vegye rossznéven tőlem, hogy előreláthatóan nemsokára egy alom beteges kölyökmacska és egy vemhes kutya is a nyakukba szakad. Próbálják mindezt elkerülni a szomszéd bevonásával, felelősség vállalásával.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993