gyomormorgás

2011.07.04.

Jó napot!örökbe fogadtam a menhelyröl egy him kiskutyát,most 10hónaposA menhelyen nemtudták megmondani milyen fajta,csak annyit hogy terrier keverék.Az állatorvos azt mondta van benne bichon havanese keverék,de még mindig nemtudjuk milyen fajta lehet.göndör hosszúszörű,ezért folyamatosan nyirva van,nagy barna szemei vannak,fekete kis orr,zsemleszinü a teste,feje fehér,a füleiben fekete is van.Elképzelhetö hogy tényleg havanese keverék lenne?A másik 2 kérdésem pedig a következö lenne:köldöksérvesen született,ezért meg kell müteni.Hány hónapos korában lehet megmüteni?A másik kérdésem,hogy ma reggel iszonyatosan elkezdett hangosam morogni a hasa.Elösször azt hittem,éhes,de nem igazán akart enni.amit meg megevett,pár órára rá kihányta,majd kiment a kertbe,evett egy kis füvet,megint hányt,a kaját,tejet,mindent.majd megint evett,de ez még egyenlöre bent maradt neki.Annyira nem kedvetlen,jön,megy a lakásban,játszik a cicával.Mi lehet a baja?Válaszát elöre is köszönöm.

Csak a kinézet alapján lehetetlen megmondani,hogy milyen fajtájú kutyák keveréke lehet a kölyök. Az a helyzet, hogy az sem kizárt, hogy egyetlen fajtatiszta egyed sem szerepel a felmenők között és ennek ellenére hasonlíthat egyik-másik fajtához a kutya.

A köldöksérv műtét ideális időpontját a sérv nagysága, a sérvtartalom és a visszahelyezhetőség mellett leginkább állatorvosa lehetőségei, felkészültsége, tapasztalata határozza meg. A legtöbb köldöksérvet 1/2 – 1 éves kor között operáljuk.

A felerősödött gyomor-, bélhangok és hányás számtalan betegségtől, állapottól, tartási/etetési problémától kialakulhatnak. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja tisztázni az okot. Egy kölyök ilyen fiatalom még 2 hetente kapja védőoltásait, féreghajtását. Ezek folyamatosan megtörténnek?

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993