sztics 2.

2011.07.07.

Köszönöm a válaszát Doktor Úr!
Az nem világos számomra, hogy Ön is húgyuti fertőzésre, kövesedésre gondol a több mint féléve tartó, több. kevesebb véres vizelés okán Hogy lehet az, hogy folyamatos magas dózisú antibiotikumok mellett sem múlt el?? Volt amikor a Kefavet 500-sból kettőt kapott 10 napon át, majd egyet hetekig , aztán váltottunk másikra, csökkent a vérzés, de nem múlt el.
A pisilés viszont megváltozott. Régen megállt ,pisilt bőven hosszan. Most bőven, de rövidebb ideig és sokszor egymásután, még időnként be sem fejezi,már indul is tovább. Vannak napok, amikor szép tiszta, csak a legvégén rózsaszin, de másnap már minden egyes pisilésnél véres a vizelet. ami érdekes még, hogy nem csak akkor véres, hanem amikor nem pisil, akkor is folydogál, csöpög párcsepp, . Újra megcsináltatom a vér és vizelet labort, szívesen megfogadom a tanácsát és diétáztatom, de mit adjak neki a táp helyett-halast kap -. A szívét is megnézetem. Nagyon köszönöm még egyszer a korrekt válaszát, a segítségét. Az eredményről beszámolok.

Az a helyzet, hogy nekem is, és nyilván állatorvosának is számos betegség eszébe jut a vér és vérfesték vizelésről. Az sem kizárt, hogy a kezdeti kőképződéssel és következményes idült fertőzéssel járó betegség mellett a jelenlegi tüneteket már hólyag/vese tumor, vagy prosztata ciszta/tályog/tumor, vagy .. egész más okozza. Ha biztosan táplálék allergiája van a kutyának és ez a halas táppal nem javul, többféle egyéb hypoallergén táp között van még esély megtalálni a megfelelőt.

A szívbetegség bennem is csak azért merült fel, mert nem ritka angol bulldogokban és a rossz keringés sokszor magyarázat visszatérő, nehezen kezelhető egyéb betegségekre (bőrgyulladások, felső légúti tünetek, húgyúti betegségek …) is.

Nem tudtam és más sem tud hasonló kérdések alapján konkrét ügyekben segíteni – én csak a sokféle lehetőségre és a részletes vizsgálatok fontosságára akartam a figyelmet felhívni. Azt gondolom, hogy állatorvosával közösen tudják megoldani a problémát, és az sem kizárt, hogy speciális vizsgálatokra lesz szükség.

Remélem, hogy lesz(nek) mielőbbi diagnózis(ok) és meggyógyul a kutya, vagy, ha ez nem lehetséges, akkor legalább javul az állapota.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993