Gina

2011.07.07.

Kedves Doktor Úr!
A kiskutyámat elvittem a kozmetikushoz, nagyon rövidre vágták le a szőrét, mert eléggé csomós volt. Másnap nagyon furán viselkedett (sokat aludt, nem volt játékos mint máskor, szomorú volt a tekintete, könnyes volt a szeme, ahova raktuk nem mozdult onnan, remegett és nagyon forró volt a teste). Elvittem az orvoshoz, megmérte a lázát, és enyhe hőemelkedése volt, adott neki antibiotikumot. Másnap reggel vidámabb volt, de délutánra megint elkezdett fura lenni. Ismét elvittem az orvoshoz, aki azt mondta enyhe megfázása van, amit hamarosan kihever. Nagyon kétségbe vagyok esve, hogy miért viselkedik így a kutyusom ha javuló félbe van?! Vagy ennyire leverné a betegség, hogy nincs kedve játszani, és ha szólok neki oda sem figyel rám? Vagy amiatt ilyen, mert rövidre vágták le a szőrét, nem érzi jól így magát? Az tudja befolyásolni a kutyust? Később hozzá tud majd szokni? Nagyon hosszú szőre volt, és nagyon rövidre vágták le.
Előre is köszönöm a segítséget.

A szőrvágás közvetlenül nem okoz ilyen tüneteket, betegséget. Vagy teljesen véletlenszerű a röviddel a nyírás után jelentkező betegség, vagy arról lehet szó, hogy a szállítás/nyírás okozta stressz miatt jelentkezhetett a lappangó betegség, vagy a szőrtelen kutya elázott, megfázott … azaz sokkal inkább csak közvetlen kapcsolatot látok a kozmetika és a jelenlegi tünetek között.

Jelezze állatorvosának, hogy nem gyógyult meg a kutya. Nem csodálkoznék, ha a kutya részletes kivizsgálását ajánláná. Így kiderülhet a tünetek oka és célzottan lehetne kezelni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993