Diamond

2011.07.13.

Tisztelt Doktor Úr!
A 4 hónapos cicám másfél napig nagyon bágyadt volt, pedig igazán eleven cica. Sokat is fogyott ez alatt a rövid idő alatt. Az állatorvos egérmérget diagnosztizált. Kapott 2 fajta injekciót és valamilyen pasztát orális úton. Ma visszük újabb injekciókra, egyelőre semmi biztosat nem mondott az állatorvos.
A kérdésem az lenne, hogy ma már kicsit jobban volt a tegnapi injekciótól, így bízom benne, hogy megmarad. Hogy a továbbiakban nincs-e valamilyen immunerősítő cicák számára ami legalább enyhíthetné, ha mérget eszik? Ez már nem az első eset, az előző cicáimmal is történt valami.. az egyik hurokkal jött haza a nyakában majd eltűnt. A cicát hiába akartuk szobacicának, kölyökkorában kinnt volt és követeli, hogy engedjük ki, bár néha bekéreckedik. Tehát tudok-e tenni valamit ilyen esetben, ha félek a további mérgezéstől? És úgy hallottam, hogy a kész granulátumot nem eszi meg a macska csak a mérgezett egeret. Ez igaz?
Válaszát előre is köszönöm

A mérgezett rágcsálóktól (illetve elfogyasztásuktól) semmi módon nem tudja megvédeni a kijáró macskákat. A macskák állandó etetésével tudja minimalizálni a veszélyt, hogy a zsákmányt megegyék a macsekok. A rágcsáló mérgek túlnyomó többsége vérzékenységet okoz és kezelésükhöz az antibiotikum injekciók mellett K1 vitamin, infúziók, illetve vértranszfúzió tartozik.

Meg kell mondjam, hogy a mérgezéseknél nagyságrendekkel gyakoribb a kijáró macskák számos parazitás és vírusos megbetegedése. Ha a mostani kalandot átvészelik, az Önök esetében is az lesz a legfontosabb, hogy a kölyök megkaphassa rendszeres védőoltásait, parazitamentesítéseit és megtörténjen az ivartalanítás. Így van esély arra, hogy 15-25 évig egészségesen éljen. Ha mindezek nem történnek meg, akkor a kölykök legnaygobb része meg sem éli a felnőtt kort, ha mégis, akkor pedig 2-5 év alatt alpusztulnak.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993