Diamond 2.

2011.07.15.

Tisztelt Doktor Úr,
én írtam pár napja Önnek az egérmérgezett cicával kapcsolatban. Azóta minden nap járunk injekciókra és kap Calo pet pasztát az állatorvostól, aminek meg kellene hozni az étvágyát. Én viszont úgy vettem észre, hogy itthon van étvágya, próbál is enni, de mintha nem tudná lenyelni, így csak kiköpi. Boldogan dorombolva rohan a finom falathoz, de nem tudja bekapni, ha pedig beleerőltetem a szájába ízlelgeti, de nem tudja lenyelni. A kérdésem az lenne, hogy a méreg hathatott-e a tápcsatornájára és ha igen, akkor hogyan? A következő tervem pedig az, hogy ma veszek fecskendőt és azzal próbálok némi pépesített táplálékot belediktálni.
Válaszát előre is köszönöm.

A Calopet paszta nem hozza meg az étvágyat, de táplálja, életben tartja a cicát, ameddig nincs étvágya a betegségétől. A cica étvágya akkor jön vissza, ha sikerül a betegségéből kikezelni.

A fájdalmas nyelést, nyelési nehézséget okozhatja fekély, tályog a szájüregben,garatban, megnagyobbodott nyirokcsomó(k), egy sereg szájüregi/fog betegség és sok egyéb is.

A rágcsálóméreg mellett sok vírusos és parazitás betegség okozhatja a leírt tüneteket az oltatlan cicán. A Calopet paszta mellett yoghurt és kefír lehet az a könnyen nyelhető és könnyen emészthető táplálék amivel érdemes lehet próbálkozni – de ötleteit (és az enyéimet is) érdemes állatorvosával egyeztetni. Az esélyekről, további szükséges kezelésekről (és a cica konkrét betegségéről) csak állatorvosa tud érdemi információt adni.

Remélem, hogy áldozatvállalása eredményes lesz és meggyógyull a cica.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993