Duffy

2011.07.29.

Jó napot!Azt szeretném kérdezni,hogy mire lehet allergiás az angol bullterrierem mert az állatorvosomhoz már több alkalommal elvittem és mindig azt mondta,hogy azért vakarja magát mert tápalergiás vagy szőrváltás.A tünetek:egy kicsit folyik az orra,most már egyre több kicsi bördudorok vannak rajta,hullik a szőre,sokat vakarja magát valahol már egy kicsit sebes és a füle tövén már nem sok a szőr sem. KÖSZÖNÖM SZÉPEN.

Arról sejtelmem sincs, hogy a Duffy mire lehet allergiás, egyáltalán allergiás-e, vagy a sok tucat egyéb betegség egyike, némelyike jelentkezett nála.

Kutyák általában lehetnek allergiásak sokféle táplálékösszetevőre, növényi pollenre, paraziták termékeire, vegyszerekre, gyógyszerekre … a sor szinte végtelen. Az allergiákhoz rendkívül hasonló bőrelváltozásokat tud előidézni atópia, parazitás/bakteriális/gombás bőrgyulladások, endokrin betegségek, automimmun betegségek, … és hosszasab lehetne folytatni a sort.

Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a konkrét betegséget. Ez bonyolultabb esetekben igen hosszadalmas folyamat is lehet és az is előfordil, hogy bőrgyógyászati, endokrinológiai szakrendelést kell felkeresni. Hasonlóan, ahogyan egy-egy bőrtünetet emberen is van, hogy hónapok alatt a sokadik szakrendelésen lehet csak diagnosztizálni.

Ha állatorvosával a vizsgálatok eredményeként már eljutottak odáig, hogy az allergiás betegségek komolyan felmerültek, esetleg a táplálékallrgiák egyikére van komoly gyanú, akkor kipróbálhatják a hypoallergén tápokat és/vagy előtte elvégezhetnek néhány allergia tesztet.

Remélem, hogy mielőbb fény derül a rejtélyre és rendeződik a kutya állapota.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993