Rossz szokás? 2.

2011.08.08.

Kedves Dr. Balogh Lajos!

Köszönöm gyors válaszát! Valószínű, hogy utána érdeklődök az allergia vizsgálat lehetőségére. Bár már erre gondoltunk, csak mondhatni lebeszéltek róla. Indokok: Állatorvosi vélemény szerint, ha belevágunk egy ilyen vizsgálat sorozatba igen sok költséggel fog járni és nem is biztos, hogy felfedezzük az allergiát kiváltó problémát. Tehát, mint ha a pénzkidobás az ablakon csak kísérletezünk a kutyán mondatot sugallta volna fülünkbe. És ekkor jött a próba szteroidos injekció kúra, ami valóban javulást mutatott, de ez sem váltott ki teljesen tünetmentes állapotot. Figyelnem kellett, hogy az injekció beadásától számítva, hányadik nap után kezdi kutyusunk megint a tappancsok rágását. Ez alapján lehetett volna beállítani a kutya x havi adagját. Mondom én is “mi ez, ha nem kísérletezés” és igazából nem is tudom, hogy mire kapja az állat. Utána olvastam és érdeklődtem a szteroidos kezelések hatására. Ezek után döntöttem úgy, hogy nem folytatjuk tovább. Más megoldást kell találni.

Még is csak megkellene próbálnunk a vérvételes allergia vizsgálatot. Ha valóban nem is jár 100%-os eredménnyel, de lehet, hogy pont beleesik kutyusunk abba a 80%-ba, ahol kiderülhet a gond. Neki is rossz, meg nekünk is, hogy állandóan fegyelmeznünk kell szegényt, hogy fejezze be a “rigojáját”, ami persze csak pár másodpercig hatásos. Most nem kell drasztikus fegyelmezésre gondolni, csak éjszaka, mikor már aludna az ember, ő meg elkezd műsorozni, szó szerint párnacsata megy, hogy csönd legyen. 🙂 Sajnáljuk őt, mert tudjuk, hogy nem direkt bosszant minket, hanem kényszeres tevékenység ez nála. Szeretnénk segíteni rajta.

Doktor Úr! Őnnek mi a meglátása a laborvizsgálatok eredményességéről és anyagi oldaláról? Persze csak, ha szabad erről publikusan válaszolni.

Köszönöm válaszát! Ildikó

Nem gondolom, hogy ablakon kidobott pénz lenne az allergiatesztek elvégzése – még akkor sem, ha kiderül, hogy nem is allergiás a kutya. Ha megvan, hogy mire allergiás a kutya, akkor elvégezhetik a deallergizáló kezelést, vagy megvonhatjájk a kutyától a kiváltó okot, ha ez lehetséges. Ha nem allergiás a kutya, akkor pedig megspórolhatnak további kezeléseket ezügyben.

Sajnos, ahogyan előző levelemben írtam én abban sem lehetek biztos, hogy egyetlen betegség zajlik a kutyában és az allergiás betegségeken kívül több egyéb betegség is okozhat hasonló tüneteket.Emberek esetében sem ritka, hogy hónapoki, évek kellenek egy -egy bőrtünet okának megtalálásához bőrgyógyász, allergológiai, endokrin …. szakrendeléseken. Sajnos kutyák esetében sem egyszerűbb a helyzet.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993