Benny

2011.08.13.

Kutyánk (7 éves szibériai husky) szerda délután váratlanul összeesett, azonnal állatkórházba vittük, ahol az orvosok infúziót adtak neki. Az infúziót követően kb. negyed órán belül a kutyusnak hasmenéses ingere lehetett, de csak vér (vélhetően emésztett vér szagból ítélve) távozott belőle, majd másfél-két órával később (hajnali egy óra felé), újabb inger következett, és bár kevesebb mint korábban de megint csak vér távozott a szervezetéből. Azóta újra kapott infúziót az infúzióba az orvosok fekélyre való gyógyszert is adtak, gyanakodva arra mert előtte egy Rimadyl nevezetű tablettát kapott. Az utolsó vér távozása óta (tehát több mint 24órája) újabb nem volt, de a kutyus továbbra is nehezn áll a lábán csak vizelet miatt kell fel, ami nem véres szerencsére. Tegnap vért vettek tőle és az alacsony vörösvérsejtszám, és a magas fehérvérsejtszám miatt, az orvosok úgy döntöttek, hogy vérátömlesztés kap, ez este meg is történt, aztán antibiotikumot kapott infuzióban, jelenleg itt tart
unk talán látható némi javulás de a tegnap estéhez képest most délutánra újra bágyadtság és rossz kedv látható a kutyuson. Ez vajon elfogadható tünet a vér átömlesztés után?

Azt szeretném megkérdezni, hogy volt-e már hasonló a praxisukban, láttak -e már hasonlót, bár tudom hogy a helyi orvosok is mindent megtesznek és ők is tapasztaltak, de végső elkeseredésemben kérném Önöket, hogy válaszoljanak mi okozhatja ezeket a panaszokat.

Sajnos kutyusunknak daganat miatt el kellett távolítani a lépét (2 évvel ezelőtt) és hat hónapja a máj egyik lebenyét is, de azóta tünetmentes volt, és az ultrahangos vizsgálatok sem mutattak áttétet.

Segítségüket előre is nagyon köszönöm

A negatív ultrahang eredmények és a 2 évvel korábbi onkológiai betegség ellenére azt gondolom, hogy a gyomor/bélfekélyek mellett a tumor kiújulása, esetleges áttétei a legaggályosabb lehetséges oka a Benny rosszullétének.

A kutya állapota intenzív tüneti kezelést és folyamatos vizsgálatok végzését követeli meg. Azt gondolom, hogy néhány nap alatt kiderülhet Benny tüneteinek az oka és ezzel az esélyei, megoldásai is.

Remélem, hogy gyógyítható, kezelhető baja van a kutyának.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993