seherezádé

2011.08.29.

Tisztelt Balogh doktor.
golden retriver kutyámról 8 évesen kiderült allergiás a csirkére és egy
táp össztevőre,mert át akartam állitani -acana pacific dog tápra-csak hal,semmi csirke vagy kukorica .ezután kapott egy bakteriális bélfertőzést,hasmenés nyákos széklet-.széklet vizsgálat clostridium perfringens,ami mérsékelten rezisztens Clindamicin,cyprofloxacin,doxicyclin,enrofloxacin antibiotikumokra.Elkezdtük az antibiotikumos kezelést,Cifloxin-reggelente hányt,nagyon rosszul birta,6 nap alatt 8 tbl.sikerült beszednie hasmenése megszünt.1 hét után újra kezdődőtt majd klion tbl. 1 hetes szedése alatt,megint javult,1 hét múlva újra jelentkezett a hasmenés. Természetesen fogyott is ezen idő alatt kb.3-4 kilót.Ezután 3 hét klion majd most újra jelentkezik a nyákos hasmenés,orvosunk szabadságon van,ezért fordultam Önhöz. A baktérium még nem \”ürült \”ki.?!
Kérdésem az mit tehetek a kutyusomért.ezüst colloid?Vagy Ön hogy látja mik a lehetőségek?Köszönettel

Akkor sem vállalkozhatnék pontos kezelési tanácsadásra, ha a vizsgálatok pontos eredményével és azok dátumával, valamint olyan “apróságokkal”, mint kórelőzményi adatok, a kutya vakcinái, féreghajtásai, vérvizsgálati eredményei, valamint esetleges lázas állapotai … tisztában lehetnék.

Nem kizárt, hogy kezelőorvosa birtokában van annyi ismeretnek, adatnak, hogy ajánlhasson akár ezüst kolloidot, akár antibiotikumos, akár egyéb kezelést, vagy diétás tápot – de könnyen lehet, hogy előtte neki is friss vizsgálati adatokra van szüksége. Ha az újabb hasmenéses tünetek mellett a kutya általános állapota is rossz, továbbra is fogy, akkor az összes lelettel fel kellene keresni állatorvosuk helyettsítőjét. Ha nincsenek súlyos általános tünetek, akkor én megvárnám a kezelőorvost, hogy egyeztessék a további vizsgálatokat, kezelést. Szerencsés esetben már csak a diéta betartására (táplálékallergia), az újrafertőződés (Clostridium) megakadályozására és a bélflóra helyreállítására kell figyelniük.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993