Mimi

2011.09.15.

Miminél 3 héttel ezelőtt kezdődtek a bajok. 9 éves eddig soha nem volt beteg. Először egyre kevesebbet evett, azt is több részletben. Majd elkezdett remegni, nem evett, hányt, a kutya doki 3 hete mindennap jött és szurikat kapott, nem tudta mi a baja, fájlalta a lábát és nyalogatta, vett vért és azt mondta pajzsmirigy alulműködése van, arra is kapott gyógyszert, amúgy álterhes is volt, a lábában gyulladás volt azt is kezelte. Addig romlott az állapota, hogy múlthét szombaton már nem tudott lábra állni, ezért reggel este infúziót kapott, belenyomott sok injekciót. Vasárnap délután epilepsziás rohamot kapott, jött az doki azonnal (még mindíg nem tudta mi a baja, csak hümmögött, kérdeztük szenved-e a kutya azt mondta nem) Nem pisilt, nem kakilt, azt mondta ha hétfőn nem fog pisilni akkor nagy a baj. Nem pisilt, hányt egész éjszaka. Hétfőn reggel még 1 infúziót kapott, és délután megint rohamot kapott, fekve futott, hörgött, alig kapott levegőt. Jött azonnal a doki, azt mondta le
állt a veséje, ezt már nem lehet visszafordítani el kell altatni mert már szenved.
Elaltatta, elbúcsúztunk tőle, eltemettük a kert végébe. Amikor beletettük a sírba, jött belőle vizelet és kaki. Kérdezem én ha leállt a veséje hogy tudott pisilni? Azt elfelejtettem írni, hogy szombaton is vett vért és olyan sűrű volt hogy alig tudta levenni ez miért van? Sajnos úgy halt meg, hogy nem tudjuk mi volt a baja.
Kérem ha tud segítsen.
Előre is köszönöm

Nem tudok segíteni, sajnos.

Állatorvosának is akkor lett volna esélye, ha nem otthon, háznál próbálja meg kitalálni a betegséget, hanem módjában áll egy jól felszerelt klinikán részletes vizsgálatokat (fizikális vizsgálatok, laborvizsgálatok, képalkotók, egyéb műszeres vizsgálatok) végezni.

Így lett volna esély az állat életében kideríteni, hogy mi a baja. Ezzel az esélyek és esetleges megoldások is kiderülhettek volna.

Az állat elhullása után a boncolás és a hozzá kapcsolódó vizsgálatok (szövettan, kórokouzóizolálás, toxikológia …) deríthette volna ki az elhullás okát.

Mindezek hiányában legfeljebb találgatni, fantáziálgatni lehet.

Sajnálom a történteket.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993