szíves

2011.09.27.

Üdvözlöm!
Segítséget szeretnék kérni,a 9 éves tacskómnak szívnagyobbodása van,gyakran összeesik,nehezen veszi a levegőt,hörgő hangot ad ki,szerintem a tüdeje tele van vizel!Elvittük állatorvoshoz kapott 2x szurit (vízhajtót)Béres cseppet vitamint és még vízhajtó gyógyszert is,azt mondta az orvos hogy ne hagyjuk hogy stresszeljen mert roham léphet fel és ha akármi van még este is akkor nyugodtan hívjuk fel,ezt megis tettük de azt mondta a telefonba hogy nem tud mit csinálni!Mit lehet ilyen esettbe tenni a kutyusommal?talán nyugtatót adni neki hogy ne stresszeljen?Válaszát előre is köszönöm
Üdvözlettel Zsolt

A kutya szívbetegségeit és következményes tüdőödémát a kórelőzményi adatok, tünetek, fizikális vizgsálatok, műszeres vizsgálatok (mellkasi röntgen, szívultrahang, EKG …) laborvizsgálatok … alapján lehet diagnosztizálni.

Ha ezek megtörténtek, akkor pontosabb a kép a betegséget és annak súlyosságát illetően, és a kezelés is eredményesebb lehet. Egy szívelégtelenségben szenvedő kutyánál a vízhajtó és Béres cseppek mellett szívre ható gyógyszerekkel (tabletták) lehet a legjobban támogatni a szívműködést. Ha sikerül kompenzálni a szívelégtelenséget, akkor a nyugtalankodás is alább hagyhat, vagy ha mégsem, állatorvosa választhat nyugtató szert a megoldás érdekében.

Attól tartok, hogy otthon semmi érdemlegeset nem tehet a kutyáért. Jelezze állatorvosának, hogy nincs jobban a kutya és ha mindketten egyetértenek, akkor végezzék el a kivizsgálást, vagy keressenek fel olyan klinikát, ahol el tudják végezni a szükséges vizsgálatokat.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993