leukózis védőoltás

2011.10.17.

Tisztelt doktor Úr!
Ezúton szeretném tanácsát kérni! Lakásban tartott egészséges cicám mellé szeretnék befogadni egy talált cicát. Pár napja orvos megvizsgálta, kapott féreghajtót és antibiotikumot, mert enyhén náthás volt, azóta tünetmentes, valamint csináltak leukózis tesztet, amely negatív lett. Kérdésem, ha a lakásban tartott cica megkapja a leukózis elleni kétszeri oltást, akkor biztonsággal hazavihetem-e a kerti cicát, van-e esélye annak, ha esetleg időközben megfertőződne leukózissal (sajnos nincs lehetőségem 4-5 hétig elkülönítve, lakásban tartani, ismerősöm sincs, aki átmenetileg befogadná), akkor fertőzheti-e a már beoltott cicát? Van-e értelme a kerti cicát is beoltatni így, hogy nem tudom elkülöníteni, valamint újabb teszteket csináltatni, ha 2 teszt között fennáll a fertőzésveszély? Sajnos elég reménytelennek látom a helyzetet! Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel: Csík Tibor

Én annak ellenére nem látom reménytelennek a helyzetet, hogy a leukózis mellett még több parazitás-, bakteriális és vírusos fertőzéstől féltheti joggal az otthoni cicát.

Főleg az a reménykeltő, hogy állatorvosával konzultálva igyekszik minimalizálni a veszélyeket. Merthogy ennyit tehetnek, 100%-os biztonság sajnos nem létezik az (állat)orvosi és biológiai tudományok területén sem – de amennyiben az otthoni macska védőoltásait rendezik, az új jövevényt kikezelik, rendezik parazitamentesítéseit és védőoltásait, tesztjei negatívak – akkor megtették, amit meg lehet tenni az ügyben és minimalizálták a befogadó családra leselkedő veszélyeket. Sajnos a legtöbb befogadó gazdi nem ilyen alapos mint Ön és állatorvosa – a legtöbb befogadás mégis problémamentes.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993