Dorka kutya

2011.11.12.

Tisztelt Doktor Szakértő!
12,5 éves kutyámnál a nyár elején erős hüvelyi vérzés, hányás, hasmenés, földevés volt. Nagyon étvágytalan, szinte alig evett, csak ha etettem csellel, lefogyott, kedvetlen, még ugatni sem ugatott, lázas volt.
A NET-et böngészve a tünetek daganatos betegségre utaltak. Majd egy csomó is megjelent a végbele előtt, később kifakadt, de egyre nagyobb felületen szinte lyuk van, mely vérezget. Sajnos úgy nézett ki pár napja van, orvoshoz mivel a műtétet nem tudom finanszírozni, és a kora is meg van, nem vittem.
Aloavera növénnyel kezeltem, és naponta többször mosogattam a sebet, valamint fájdalomcsillapítót adtam neki, amit szívesen evett azt vettem neki pl: párizsi, sajt.
Aztán egy hónap után fokozatosan jobban mozgott, vidámsága visszatért, ugatgatott, sőt az étvágya ma már nagyon jó, visszaszedte az elvesztett súlyát, vidám, szívesen mozog, fájdalmat nem látok nála, de a seb terjed, melyet Ő maga is tisztítgat.
Kérdésem mit tegyek, mivel orvoshoz már ilyen állapotban szégyenlem elvinni, mert ha tudom, hogy így lesz, azért, ha a műtétet nem is engedtem volna, csak megmutatom, mivel eddig is oltattam, és elláttam rendesen, a család kedvence.
Amennyiben lehetősége van kérem segítsen, esetleg fényképet is tudnék küldeni.
Tisztelettel: Éva

Nem tudok segíteni részletes leírása és esetlegesen küldött kép alapján sem – mint ahogyan más állatorvos sem tud segíteni telefonon, vagy az interneten keresztül és sajnos láthatóan Ön sem tud segíteni a szerencsétlen Dorkán otthon. Otthon nem tud mást tenni, mint táplálni a kutyát, és a fekélyes daganatot/tályogot/fekélyt tisztítani, fertőtleníteni – esetleg emberi gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító szereket,antibiotikumokat adni a kutyának. Láthatóan mindezekkel nem lehetséges meggyógyítani a kutyát, egyre reménytelenebb helyzetbe kerülnek.

Egyetlen értelmes megoldás lehetséges ebben az ügyben – ha állatorvosnak van lehetősége részletes vizsgálatokat végezni, akkor kiderülhet,hogy gyulladásos/tályogos, vagy daganatos eredetű-e a Dorka megbetegedése, vagy több betegség is zajlik a kutyában és az is kiderül, hogy a hónapok óta tartó betegság milyen szövődményeket okozott. Ezzel a kutya esélyei és esetleges megoldásai is kiderülhetnek. Természetesen jól érzi – ha nyár elején megtörténhetett volna mindez, akkor jóval jobb esélyeik lettek volna.

Nem értem, miért ellenzi, ellenezte volna a kutya műtéti ellátását, hiszen majdnem biztos, hogy ez lett volna, vagy most is ez az egyetlen gyógyulással kecsegetető megoldás. A kor önmagában ember és állat esetében sem zárja ki az altatás és műtét lehetőségét.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993