Gonzi

2011.11.15.

Tisztelt doktor ur!Van egy kilenc eves him keverek kutyam.Epilepszias es az utobbi idoben izuleti fajdalmai vannak.Mikor az elso,mikor a hatso labait fajlalja.Kapott jonehany kezelest:onsior,rykarfa.Egy ujabb vizsgalat utan kiderult a prosztataja meg van nagyobbodva,erre kapott antibiotikumos kezelest mire jobban lett,de csak a kezeles idotartamara.Lehetseges hogy a prosztataja okozza ezeket a tuneteket?Mar tanacstalan vagyok..egyik kezelest a masik utan kapja es nem javul az allapota!

A prosztata megnagyobbodásával járó betegségek (hyperplázia, gyulladás, tályog, ciszta, daganat) következménye lehet (több más tünet mellett) a hátulsó testfél gyengesége, rogyadozás, sántaság/fájdalom a hátulsó (!)végtagokra.

Ha a fájdalom,sántaság a mellső végtagokon is jelentkezik, az szinte bizponyosan nem önmagában a prosztata megnagyobbodásának a tünete.

Ízületi gyulladások jelentkezhetnek több ízületen, ezt a betegséget lehet nem-szteroid készítményekkel kezelni – de ez a tüneti kezelés sokszor csak a kezelés időtartama alatt enyhíti a tüneteket, a gyógyszerezés felfüggesztésével a tünetek újra előállnak. Az ízületi gyulladások jó részét nem lehet meggyógyítani, állandó gyógyszeres kezeléssel lehet a tüneteket enyhíteni.

Ha állatorvosának végső diagnózisa van, akkor nyilván elmondta a kezelések várható hatását is. Ha nincs végleges diagnózis, akkor nem kizárt, hogy további vizsgálatokat igényel a kutya tüneteinek a tisztázása. Az sem kizárt, hogy ortopédiai-, neurológiai-, vagy onkológiai kivizsgálásra is szükség van.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993