Aggódó gazdi

2011.11.26.

Egy 21 hónapos ivartalanított magyar vizsla szuka kutyusom van, akinek a két hátsó lábán a talppárna be van repedve, de elég mélyen. Szinte szimmetrikusan a talppárna belső részein. Tehát a két repedés egymás felé néz. Olyan, mintha valami elvágta volna, de vérezni sosem láttam. Ez kb. két hónapja tart, és nem javul. Egy hétig napi 4 alkalommal Neogranormon krémmel kentem, de az sem segített. Emellett úgy két hete észrevettem, hogy a két mellső lábán a kis bütyök rész felett (nem tudom a pontos elnevezést, ami a boka környékén van) olyan kis kinövés van, mint ami a talppárna bőre. Állatorvosunk parakeratózisra tippelt, de még várom a megerősítő választ tőle. Valóban erről lehet szó? Interneten próbáltam utána olvasni, de a tünetekről nem találtam semmit. Szőrhullás nincs, étvágy, hangulat kitűnő, semmi jelét nem adja annak, hogy bármi baja lenne, kivéve a repedést a talpain. Másodlagos Zn hiányról is olvastam, de tápot + házikosztot kap. Kérem, ha ezek alapján tud segíteni,
segítsen! Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel, S. Judit

Akkor sem lehetnék biztos a Zn hiányra vonatkozó kérdésében, ha tudnám, hogy milyen tápot eszik a kutya, és milyen arányban milyen összetételű házikosztot kap emellé. Bőr (hám és hámképletek) regenerációját segítő kiegészítők sora segíthet a tünetek megoldásában, ha erre van szükség.

Állatorvosa a kutya vizsgálatával tudja kideríteni, hogy a talppárnán sérülés nyoma észlelhető-e, azt is, hogy ez lényeges, megoldást igénylő elváltozás-e. A lábon látható, tapintható képlet mibenlétét szövettani vizsgálattal tudja igazolni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993