picike

2011.12.04.

Tisztelt Doktor Úr! 5 és fél hónapos kutyámnál csípőízületi diszpláziát állapítottak meg méghozzá súlyos fokút már a combizma is elvékonyodott.Combfejreszekciós műtétet javasolnak neki.De attól félek hogy megműttetem és nem fog sikerülni az eset súlyossága folytán.Persze biztatnak de ismerősöm már járt úgy hogy gyógyíthatatlan kutyát műtették pusztán azért hogy a műtét anyagi hasznát kiaknázzák.Ezek a műtétek eredményességi fokáról és sikerességéről tud információt?A műtét eléggé megviselne anyagilag de szeretném megmenteni a kutyust de nem szeretnék úgy járni hogy mindent megpróbáltam de nem sikerül a műtét és se kutya se pénz.Általában hogy sikerülnek a súlyos esetek műtétei ?Ha fájdalommentes életet élhet én akkor már elégedett lennék ezt el lehet érni vele?Egyébként egy labrador keverékről van szó menhelyi örökbefogadott.

Az helyzet, hogy a csípőízületi diszplázia súlyossági fokozatai, valamint a kutya mérete, kora és a tünetek együttesen határozzák meg azt, hogy a szóbajöhető többféle műtéti megoldás közül melyiket érdemes választani és azt is, hogy ezek bármelyikétől milyen eredmény várható.

Azaz az eset ismerete nélkül sem én, sem más nem tud hazsnálható tanácsot adni atekintetben, hogy kell-e műtét, valamint bármely műtéti megoldástól milyen eredmény várható.

Ismerősét, a kutyát, valamint az esetet nem ismerve azt azért hadd szabadjon elmondanom, hogy tán még ő sem tudhatja, hogy a műtét nélkül milyen állapotban lenne (lett volnba) kutyája. Nincs az az eszement állatorvos, aki előre tudván csak a műtéti bevételért elvégez egy értelmetlen, esélytelen operációt – ezzel elveszít egy kuncsaftot és kockáztatja jóhírét, netán kátérítési pert is.

Azt gondolom, hogy amennyiben állatorvosa gyakorlott ortopédiai szakember, akkor a megfelelő szakemberrel próbálják megoldani a problémát. Ha nem így van, akkor az alábbi honlapon tud szakembert választani a problémához:

http://www.kisallatortopedia.hu

Mielőbbi lehető legjobb megoldást kívánok a kutyának és Önnek is!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993