cicabaj

2011.12.31.

Tisztelt Doktor úr/nő! 2db perzsa kiscicám van,kb 1hónapja laknak nálunk. 3nappal ezelőtt vettem észre a bundájuk simogatása közben,hogy apró göröngyök vannak vagy a bőrükön,vagy a bundájukon,ezt nem tudom megállapítani.Kértem állatorvos tanácsát,azt mondta kenjem be olajjal, és pár óra múlva keféljem ki.Megtettem,de ekkor láttam mintha vérnyom lenne a kritikus helyeken,és nem engedik fésülni magukat.Újra kértem az orvost,segítsen mit csináljak,de azt mondta, ez természetes,mert ilyenkor sérül a hámréteg.Sajnos ez nem nyugtatott meg, ezért kérem a segítségüket,hogy önök szerint mit tegyek a nagyobb baj elkerülése érdekében.Fürdessem meg őket, vagy mit csináljak? Köszönöm a segítséget. Judit

Azzal kellene kezdeni, hogy kiderítsék mi okozza a tüneteket. Ez csak részletes vizsgálatok útján lehetséges – amibe a fizikális vizgsálatok mellet legalább bőrkaparék vizsgálat esetleg egyéb kiegészítő laborvizsgálatok is tartoznak.

Leírása alapján többféle parazitás-, allergiás- eredetű betegség, gopmbás/bakteriális bőrfertőzés, endokrin betegségek … és számos egyéb betegség egyike jelentkezhetett a cicán.

Ha kiderült, hogy mi okozza a cica bőrtüneteit, akkor lehet a megoldásokről beszélni. A megoldás szinte biztosan nem olajos kenegetés és fésülés lesz.

Egy kizárólag benntartott cica esetében a veszettség elleni védőoltás akár el is hagyható, ugyanakkor néhány vírusos és parazitás betegséget akár ciőőnkön, ruhánkon, zöldségeken … behurcolhatunk a lakásba, ezért számos betegségtől ajánlott megvédenünk a cicát. A  másik (szintén nem panaszmentes) cica tüneteit  is említse állatorvosának, az sem kizárt, hogy összefüggés van a 2 panasz között.

Honlapunk Tidnivalók ésd Publikációk rovatában még sok hasznos információt találhat.

Boldog Újévet és mielőbbi panaszmentes macskatársakat kívánok !

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993