Stella 3.

2012.01.09.

Először is szeretnék boldog újévet kívánni,majd egy szakmai kérdésre keresem a választ. Segítséget szeretnék kérni abban,hogy hogyan tudom én otthon a Westimnek kinyomni a bűzmirigyét? Száraz táp fogyasztása miatt és a nem megfelelő folyadék bevitel miatt hol kemény a széklete, hol szappan szerű. Tegnap is egy ilyen akcióból lett egy hatalmas fürdés mert minden tiszta kaki volt!Úgy éreztem,hogy a bűzmirigye is rátett egy lapáttal! Segíteni szeretnék rajta vagy vigyem orvoshoz?Tisztelettel kérem sürgős válaszát

A bűzmirigyek kiürítése egyszerű: egy széthajtott papírzsebkendővel, vagy papírtörlővel középen letakarjuk a végbélnyílást, majd egy kézzel a hüvelyk és mutatóujjunkkal a végbélrózsa melletti gáttájékon erősödő nyomást fejtünk ki. Mindezek hatására a végbélrózsa kissé kinyílik, kissé kifordul, és a bűzmirigyek váladéka a papírra kerül. Ha a mirigyek gyulladtak, fájdalmasak, akkor az állat ellenállhat, fájdalmat jelezhet. Elzáródott kivezető nyílás, besűrűsödött váladék esetében a mirigyek kiürítése nehezített lehet. Ezesetben gumikesztyűt húzunk, síkosító gélt használunk és egyik ujjunkat a végbélbe dugva a mirigyeket egyesével próbáljuk kiüríteni. Az is előfordulhat, hogy mindezt csak bódításban lehet elvégezni és a mirigyeket gyógyszeres oldattal is át kell öblíteni. Visszatérő, súlyosfokú gyulladások esetében kiegészítő gyógyszeres kezelés (antibiotikumok, gyulladáscsökkentők) is szükséges lehet vagy a mirigyek sebészeti eltávolítása is felmerülhet.

Mindezek miatt, ha otthon egyszerűen nem sikerül kiüríteni a bűzmirigyeket, akkor ajánlott felkeresni állatorvosát. Állatorvosával a kutya ivartalanításának előnyeit is megbeszélhetik.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993