Tappogó

2012.01.22.

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a segítségét kérni az alábbi problémával kapcsolatban: Másfél éves keverék kutyám nyakán, a bal füle alatt, tegnap délután egy duzzanatot vettem észre.Mivel a kutyus eléggé hosszú szőrű és a nyaka környékén bozontos a szőrzet, ezért csak “véletlenül”, simogatás közben fedeztem fel a kisebb tojás nagyságú duzzanatot.A jelek szerint nem fáj a kutyának a csomó érintése, ill. enyhe nyomása. Safranka Sándortól tudtam meg az Ön elérhetőségét, akinek Gento nevű német juhász kutyája daganatos betegségből gyógyult meg az Ön jóvoltából. Kérem segítsen a kiskutyám vizsgálatában és meggyógyításában! A férjem sajnos két és fél hónappal ezelőtt meghalt.Több kutyusunk is van,de a “kis beteg” a férjem kedvence volt. A férjem halála óta megváltozott a kutyus viselkedése, bár szerencsére levertség, étvágytalanság nem jellemző rá. Kérem, ne haragudjon, hogy hétvégén zavarom! Nagyon köszönöm a segítségét! Tisztelettel: Patakiné Czene Andrea

Gento egyik kivételes betegünk, kivételes tulajdonságokkal. Ő maga és gazdája, Safranka úr  tettrekészsége, együttműködése sokat segített abban, hogy teljes gyógyulás lehetett a betegség kimenetele.  Hasonló rosszindulatú betegség (rhabdomyosarcoma, nyirokcsomó áttétekkel) eseteiben sajnos tbbször veszítjük el betegeinket, mint ahány alkalommal sikerülne meggyógyítani őket.

A z Ön  fiatal kutyájának fül alatti duzzanata nagyobb eséllyel és remélhetőleg nem daganat, hanem tályog, vérömleny, nyálmirigy ciszta,  esetleg egyéb gyulladás lehet. Jóval kisebb az esélye (de nem kizárható)  annak, hogy tumorról lehet szó.

A kutya részletes vizsgálatával lehetséges eldönteni azt, hogy az észlelt duzzanat gyulladásos, vagy daganatos eredetű-e – és ezután érdemes a teendőket megbeszélni. Ha gyulladáos eredetű a duzzanat, akkor is valószínűleg műtéti megoldást kell alkalmazni.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993