Yorki hasfájás

2012.02.07.

Tisztelt Cím! A segítségét szeretném kérni. Van egy 6 hónapos yorkshire terrierem. Az elmúlt időben nagyon hasfájós lett. Sokszor visszahányja az ennivalót, állandóan nyüsszög, erősen visító hangot ad. AZ ultrahang nem mutatott ki semmit sem. A kis pocija is mindíg morog. Látszik, hogy nem találja a helyét, jön-megy, kedvtelen. Hasmenése nincs, a foga most jön ki, de ez a probléma még ezelőtt is fennállt. Kapott injekciót is, de az orvos sem tudja mi lehet a baja.Kapott pasztát is,de ettől függetlenül is újra ugyanaz a baj.

Nem csoda, hogy állatorvosa nem tudja mitől hányogat és jelez fájdalmat a kutya – ilyen tünetekkel sok tucat betegség jelentkezhet.  Amit leírt, az lehet egyszerűen bélparaziták jelenléte miatt, vagy olyan nehezen diagnosztizálható veleszületett betegség, mint a Botallo vezeték okozta nyelőcső lefűződés. És a kettő között igen sok egyéb baj is előfordulhat …

Állatorvosa az ultrahang vizsgálat eredménye mellett – gondolom – tudja a kölyök vakcinázottságát, parazitamentesítéseit, tudja, hogy mikor jelentkezett a betegség, azt is, hogy van-e, volt-e láza a kutyának, mik a vér-, vizelet-, széklet laboreredmények,  tán még azt is tudja mit eszik …. és számtalan egyéb előzménnyel, adattal tudhat többet, amiről nekem fogalmam sincs.

És, igen, nem kizárt, hogy a felsoroltak ismerete mind még nem elegendő, és szükség van egy-egy vizgsálat ismétlésére, netán egy röntgen felvételre, vagy egyéb új, eddig el nem végzett vizsgáltra ahhoz, hogy kiderülhessen a baj oka. Csak ezután lehetséges a megoldásokat eséleket megbeszélni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993