Bettina

2012.02.10.

Tanácsot szeretnék kérni étrendkiegészítővel kapcsolatban. 7 éves szabadban tartott németjuhászkutyánk 2010 telén egyik reggel nemtudott lábra állni, a két hátsó lába teljesen “lebénult”. A helyi állatorvos szerint túlette magát, kapott egy injekciót, hogy majd reggelre jobban lesz. Természetesen nem lett jobban. Bevittük az állatkórházba ahol cauda equina szindrómát diagnoztizáltak. Nem sok esélyt adtak a felépülésre, egy hétig folyamatosan infúzióra hordtuk, valamint Milgamma és Polibét kapott. 2 hét “küszködés” után az állatkórházban dolgozó állatorvos szerint csodával hatásos módon teljesen felépült. Nagyon aggódunk, hogy újra “előjön” a betegsége, próbáljuk a hidegtől óvni, de nem hiszem, hogy ez elegendő lenne. Sokat olvastam fórumokon a Luposan gelenkraft izületvédő porrol. Mi a véleménye erről vagy esetleg van-e valamilyen jobb-hatásosabb étrendkiegészítő vagy gyógyszer? Illetve azt szertném még kérdezni, hogy javasolt egész évben gyógyszeresen kezelni vagy csak a téli hónapokban? Válaszát előre is köszönöm.

Akár az említett szerről, akár másik tucat étrend-, és takarménykiegészítőről, állatorvosi diétás tápról jó és még jobb dolgokat olvashat a fórumokon, más weboldalakon – és ugyanezen termékekről találhat egészen más kritikát is. A kutya kezelésének, betegségének kiújulásának megakadályozására nem zet tartom a kulcskérdésnek.

A korosodó kutya tüneteinek visszatérését akár olyan eltérő betegségek, mint a prosztata megnagyobodása, vagy daganatos kórképek is előidézhetik – amelyek esetében semmilyen étrend kiegészítő, vagy táp nem lesz hatásos.

Állatorvosai, akik a kutya betegségét diagnosztizálták és átsegítették a kritikus helyzeten tudnak érdemben segíteni az utókezelés kérdésében is. Érdemes lehet kontrolvizsgálatra, állapot felméérésre időpontot kérni és velük személyesen megbeszélni a teendőket.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993