nosie

2012.02.22.

Tisztelt Doktor Úr! Abban szeretnék segítséget/tájékoztatást kapni, hogy a kb. 14 éve befogadott, ivartalanított, kertben/szomszédban élő fiú cica, mely kórosan elhízott (kb. 8 kg) és folyamatosan eszik, két éve nagyon hörög és köhög. Két nappal ezelőtt megkarmolták a fülét és fél napig nem állt el a vérzés. (kis karcolás, nem tépték meg) Nem tudom, lehet-e összefüggés. Kicsi korábban még tudtuk oltatni, most már nem lehet megfogni. Étellel többször kapott féreghajtót. Telefonon próbáltunk állatorvosnál érdeklődni, szerinte tüdőféreg. Tudom, látatlanul nehéz diagnosztizálni bármilyen állatot is, de Ön szerint ilyen idős állat kezelhető-e (lehet csak meggyötörnék öreg korára?), vagy látatlanul kaphat-e olyan gyógyszert, mely enyhíti a szenvedéseit? A testvérénél is jelentkezett kisebb köhögés (ő lány cica volt, és nem eszik egyfolytában), de neki nagyobb baja, hogy kikaparták a fél szemét kb. egy éve (mely folyamatosan váladékozik), nagyon fél, őt egyáltalán nem lehet megfogni. Köszönöm válaszát! T. Melina

Nem kizárt, hogy igaza van állatorvosának és parazitás háttere van a megfigyelt tünteknk.

De a leírása alapján akár többféle vírusos megbetegedés, szívelégtelenség, szájüregi/nyaki/mellkasi tályogok, idegentest, daganat …  vagy vese/máj elégtelenség is okozhat ugyanilyen tüneteket.

Sem ezt a macskát, sem a másikat nem lehet ill nem érdemes “látatlanba” kezelni. Mindkét esetben az a megoldás, hogy megfogják, befogják őket, és állatorvosa részletes vizsgálatokkal megállapítja a betegségüket. Az esélyeket, megoldásokat csak ezután lehet megbeszélni.

A beteg kutyák és macskák (emberek) jó része  idős, vannak olyan betegsége, amelyek tipikusan öreg korban jeletkeznek. Természetesen a betegségek idős kornban is diagnosztizálhatóak és egy részük meggyógyítható, másik részük legalább tünetileg jól kezelhető.  Ha esetleg fatális gyógyíthatatlan betegség derül ki a cicában, arról is jobb ha tudnak.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993