cicabaj

2012.03.08.

Tisztelt Doktor! 12 éves amúgy is stresszes cicáról van szó. Költözés miatt most még stresszesebb, de most görcsös rohamai is vannak. Előszőr csak megmerevedett és egy vastag nyálcsík folyt le a szája szélén, ez naponta előjött, elvittük állatorvoshoz, nyugtató ételt kapott, azt mondta az orvos, hogy a költözés miatt lehet ez. Nem segített az új étel, pár vasárnap este hírtelen elkezdett összevissza rohangálni, vakarózni, próbált nálunk menedéket találni, de nem tudtuk ott vakarni ahol ő visszketést érzett, és olyan volt mintha a farka begörcsölt volna, maga alá húzta amikor épp megált pár másodpercre. Ez csak hajnal körűl múlt el. Hétfőn este pedig egy olyan rohama volt,hogy leesett a székről ahol épp aludt és olyan görcsöket mutatott amit én eddig csak epilepsziás embereknél láttam, nagyon sokat nyálzott is. Másnap is volt egy ugyan ilyen roham, ezután vittük el állatorvoshoz, epilepszia gyógyszert kapott. Miután beadtuk kb fél órával késöbb ismét rohama volt most a lemerevedős, nem a rángatózos. Az lenne a kérdésem, hogy lehet e más baja a cicának mint epilepszia, hogyan tudnánk megkönnyíteni neki az új lakáshoz szokást, van e valamivel otthon tudjuk csillapítani a rohamokat? A választ előre is köszönöm!

Részemről nem csak klasszikus epilepszia lehet, amit leírt, de egy sereg egyéb mérgezés, májelégtelenség, keringési elégtelenség, vírusos fertőzések (akár veszettség, álveszettség) koponyaüregi és más helyeződésú daganatok, pajzsmirigy túlműködés …. és számos egyéb betegség is járhat a leírtakhoz hasonló tünetekkel egy 12 éves nem oltott macska esetében.

A leírt tünetek igencsak aggályosak – és sajnos spekulatív úton nem, csak a macska részletes vizsgálatával tisztázhatóak.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993