kutyát városba?

2012.04.10.

Tisztelt Állatorvosok! menhelyi jack russell kutyámat 7 év vidéki élet után szeretném felhozni Budapestre. Nagyon össze vagyunk nőve, 3 éve költöztem el, ha hetekig nem megyek haza, az ágyamon gubbaszt, éjjel ott alszik egyedül. Most végre megfelelő körülményeim lettek és megfelelően tudnék gondoskodni róla. Otthon sajnos állatorvosi kezelésekre egyáltalán nem jut el, ezt már nem vállalják családtagjaim. Viszont nagyon félénk, érzékeny kutyusról van szó, megszokta hogy napi 2-3szor van kint. Itt 2szer tudnám kivinni, és a belváros legbetonosabb részén lakunk. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen korú kutya megtude még szokni egy új életet? Mennyire viselné meg? Hallottam pár rémtörténetet h nagy stressztől elpusztultak kutyák. Illetve párom egy main coon kiscicát szeretne, egyszerre jönnének. Ennyi újdonságot, változást meg tud szokni egy remegős, félénkebb típusú kutya?

Mégha sokkal pontosabban ismerhetném a kutyát, Önt, párját és a leendő macskatársat, a jelenlegi és a majdani körülményeiket és életformájukat –  akkor sem lehetne pontosan megítélni, hogy  a lelkibeteg (rosszul szocializált?) kutya miként éli meg a változásokat.

Leírása alapján (Ön hetekig nem megy haza, a kutya az ágyon gubbaszt, naponta 2-3x van kinnt) én egyébként azt is el tudom képzelni, hogy nagyságrenddel jobban érzi majd magát az új körülmények között.  Ha ez a leírása helytálló, akkor jelenleg is meglehetős stressz alatt élhet a kutya az elmúlt 3 évben.  Sőt a rendelkezésemre álló adatok alapján bennem nemegy betegség lehetősége (Cushing, hypothyreózis, álanyaság, petefészek/méhelváltozások …)  is felmerül.

Azt is tudnia kell,  hogy amennyiben lesz aki állatorvoshoz esetleg viselkedési zavarokkal foglalkozó szakemberhez viszi a kutyát, akkor van esély ezek javítására, kezelésére is. Léteznek kutyáknak is szorongás oldó szerek, köztük teljesen természetazonos, mellékhatás nélküli megoldások is.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993