kiscica

2012.04.21.

Tisztelt Doktor Úr Ma megállapították, hogy a cicámnak vese daganata van, holnap megműtik, Ön szerint van esélye a túlélésre és hogy rendbe jön.. köszönöm

Kedves Cicagazdi!

Ha az emailen keresztül lehet érezni az aggodalmat, szeretetet, akkor a pár pontból érzem…Remélem az én együttérzésem is átment.

A vesedaganat embernél-állatnál súlyos dolog. De nem csak maga a daganat számít, hanem a cica állapota is. Nem idős, alig közpkorú cicáról van szó az adatlap alapján, akit lakásban tartanak. Azt ugyan nem tudom, ivartalanították-e (így lenne alegjobb). Ezek mind jót jelentenek.

Sajnos azt nem tudom, hogy mennyire van rosszul a cica (étvágytalan volt-e, véreset pisilt-e, csak feküdt, fájdalmasan nyávogott-e vagy picit volt csak kedvetlen).

Az is fontos, hogy csak egy röntgen alapján mondta állatorvosa-e, hogy daganat, vagy ultrahang, netán biopszia (tűt szúrnak az elváltozott vesébe, majd elküldik vizsgálatra, várni kell az eredményre) is készült, netán még részletesebb vizsgálatok.

Honlapunkon a Daganatos betegek kezelése címszó alatt, és a publikáció rovatba talál erről anyagot, hiszen rendelőnkben is foglalkozunk daganatos állatok gyógyításával.

A műtét előtt készült vajon vérvizsgálat? Ebből tudják ugyanis az állatorvosok, hogy a fontos belső szervek mennyire károsodottak, betegek.

Vajon milyen műtéti eljárással műtik a cicát? Injekcióval vagy netán lélegeztető tubust kap, infúzió folyik műtét közben a lábába egy úgynevezett kanülön keresztül, hogy még jobbak legyenek az esélyei?

Ha belenéznek a hasába, sok mindent találhatnak, egyben kivehető, vagy sok mindennel összenőtt lehet az a daganat. Vagy az is kiderülhet, hogy másról van szó, ha nem készült biopszia.

Minél több a vizsgálat,  általában annál költségesebb, ezt is el kell mondanom.

Amint látja, sajnos nem tudok egyenes választ adni, sem megnyugtatni, sem elkeseríteni nem akarom (még jobban). Arra szeretném ösztönözni, hogy tegyen fel sok-sok kérdést a műtétet végző állatorvosának és találják meg a lehető legjobb megoldást!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993