kitty

2012.04.21.

16éves a kutyusom.2 évvel ezelőtt kezdődtek a panaszok.1 alkalom:eleinte bugdácsolt,megbotlott,köv.nap forgott a szeme,kóválygott,majd nem bírt lábra állni.Egész éjszaka nem aludt,nem tette le a fejét.Az orvos szteroid injekciót adott neki.Jobban lett.Teltek a hónapok.2.alkalom:hirtelen rosszul lett.Szemforgatás,nem tudott ismét lábra állni.Orvos-szteroid,jól lett.3 alk.:Sétálni készültünk,hirtelen hatalmas ugatásba kezdett,rohant össze-vissza,közben bekakilt.Orvosi utasításra Medrol tablettát adtunk neki,mert így nem tudtuk elvinni hozzá.Jobban lett.4.alk.:Tegnap éjszaka kiment pisilni,aztán le feküdt a helyére.Pár perc múlva befeszült,és epilepsziás rohamot produkált kb.1-2 percig.(A másik kutyusunk epilepsziás,ezért ismerem a tünetet.)Elvesztette eszméletét.Roham után nem tudott felállni.Később is csak kóvályogni tudott,de a szeme most nem forgott.Kapott fél tegretol kúpot,xanax tabl.0.25,2 medrolt,1 qamatelt.kb.2óra múlva jobban lett,aludt.Reggel még kicsit bizonytalan volta járása,de kis idő múlva rendbe jött teljesen.Azóta a régi.Sokat iszik és mindig enne.Mi lehet a baj?Az orvosunk nem tudja, strókra gyanakodott eddig.Kérem segítsen!

Kedves Gazdi!

Készültek kiegészítő vizsgálatok a kutyusnál? Eddig tüneti kezelést kapott (medrol=szteroid, mellékhatása a sokat ivás, evés),ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a gyógyításban mindenképpen ki kell vizsgálni mi okozhatja az idegrendszeri tüneteit.  Állatorvosával konzultáljon, hogy ő milyen további vizsgálatokat (vérvétel, röntgen, ultrahang, netán EEG, CT) ajánl, és ha nem tudja elvégezni, milyen közeli nagyobb állatkórházat, klinikát tud javasolni.

Jól értem, hogy a másik kutyájuk is epilepsziás? Az ő esetében kiegészítő vizsgálatokra alapozták a diagnózist? Vérvétel, ultrahang, röntgen, esetleg EEG-re gondolok. Ha nem, talán összefügghet a két eset akkor is, ha nem rokonok.

Sajnos nincs más segítség, mint a további vizsgálódás, hogy kiderüljön mi okozhatja a bajt és hogyan lehet segíteni, mik a kutyus és az Önök kilátásai.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993