beteg szem

2012.04.29.

Tisztelt doktor úr van egy 2 éves beagle kan kutyám 2 szer volt műtve a szeme azzal az indokkal hogy nem elég erős az izom a szemhélyán és belehullik a szempilla de a szemgyulladás azóta sem mulik el allandóan gyulladásba van azt javasolja az orvos hogy megműti még egyszer de én nem bízom benne mert a két műtétnek se volt eredménye az a gond hogy itt csak ez az egy állati rendelő van ez is 25 kilométerre igy is problémás a szállítása messzebre nem tudom elvinni doktor úr szerint lehet a szeme állandó gyulladásba mástol is? mindig kenegetjük és cseppentünk bele és az az igaz hogy szokott benne lenni szempilla nem tudom mit csináljak?

Kedves Gazdi!

Nem könnyű a helyzete. Kutyáját csak nagy nehezen tudja elvinni a 25 km-re lévő rendelőbe, és más állatorvost nem ismer a környéken. Viszont abban az egyben nem bízik, vagy már elvesztette a bizalmát a két kevés, vagy semmi javulást nem hozó műtét után.

Abban sem biztos, hogy valóban az állatorvosa által megállapított betegség  (entropium, vagyis befelé forduló szemhéj) okozza a kötőhártya gyulladás.

Innen a távolból azt mondhatom, hogy okozhatja a szemhéjak befelé fordulása a kötőhártya gyulladást, de az is lehet, hogy más betegség is van a háttérben, akár allergia is.

Az is meglehet, hogy az előző két műtéttel még nem sikerült megfelelő helyzetbe hoznia a kollégának a szemhéjakat (altatott állatban nehezebb megítélni, mekkora vágás is szükséges).

Első körben mindenképpen szót kéne érteniük kezelőorvosukkal, hiszen hosszú távon Önnek is ez az érdeke. (Főleg, ha nincs más, aki majd a kötlező veszettség-elleni oltást beadja!)

Érdemes lenne állatorvosukat megkérdezni, hogy Ő miben látja a sikerteleség okát? Milyen kiegészítő vizsgálatokat javasol ennek tisztázására? Esetleg hová utalná be a kutyust további vizsgálatokra? (Állatorvosa biztosan tájékozott arról, a környéken hol van szemészeti szakrendelést is végző állatorvosi praxis.)

Remélem sikerül szót érteni!

Üdvözlettel,

Dr. SZilágyi Jusztina

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993