GYÖMBÉR

2012.05.17.

Tisztelt Doktor úr! Egy kétéves,németjuhász-erdei kopó (ez csak tipp) (hím)keverék kutyám van. Az előző kutyámnál is láttam, hogy a fogaival rágcsálja a bőrét. Most Gyömbér kutyám is ezt csinálja,és egy piros folt van a hasán, a hátsó combja felé.(A csöpögtetés után másnap eltűnt.) Állatgyógyászati boltban elmondtam,és kaptam rá ProMeris Duo 799,5 mg + 799,5 mg Spot-on-t, amit a nyakába kellett csöpögtetni, mondván atkás. Elvettem alóla a 2 vastag szivacsot a házából. Először azt mondták: 3X kell megismételni, másodszor, egy másik ?orvos pedig azt, hogy összesen kétszer, 4 hetente. Eltelt kb. 3 hét, továbbra is rágja, nyalogatja a lábát/ujjait, sokszor a farka tövét, és hasát. Amiért írok, mégis más: ma vettem észre,- amint a székletét naponta összeszedem egy szatyorba – hogy gömbölyű, vaskos “kukacok” vannak benne. Ez 2-3 napja állhat fenn. Máskor ilyet még nem láttam benne. Ez mire utalhat? Van valami teendő? Vagy várjam meg a 2x-i csöpögtetés végét, a 2X4 hetet? A kukacok előtt még azt láttam, hogy a széklete úgy néz ki, mint egy hurka, fehér, egybefüggő, vékony hártyaszerű bevonat van rajta (mint amibe a hurkát töltik). Úgy tudom, 3 havonta kell neki féreghajtót is venni. Azt is beadtam már jó ideje. Száraz tápot és BRUNOS 1,2 kg-os konzervet, kis házi kosztot kap. Válaszát hálásan megköszönöm. Üdvözlettel: Erzsike

Kedves Gazdi!

 

Bár az állatpatika munkatársai, akár állatorvosok, akár nem, sok értékes információt tudnak adni, de gyakori, hogy se ránézésre, se elmondás alapján nem lehet diagnosztizálni egy betegséget. A foggal rágás a viszketés jelei, amit a legkülönbözőbb oktanú betegségek idézhetnek elő: akár férgesség is, amit nagyon fontos gyorsan kezelni, hiszen emberi megbetegedést is okozhat! Nagyon jó, hogy összegyűjti az ürüléket, úgy kellene megsemmisíteni, hogy semmiképpen ne fertőződhessen se kutya, sem ember tőle (esetleg égetés). Okozhat viszketést a bűzmirigy gyulladása, teltsége, de bolhásság, allergia, gombás, bakteriális fertőzés, vagy  más betegség, melyek a Pro-meris Duo nevű kullancs, bolha, tetű és demodex-atka irtó szerrel nem feltétlenül gyógyíthatóak.

A Pro-Meris Duo egyébként, ahogy a használati utasításban is le van írva, demodex-atkásság ellen 2 hetente alkalmazandó, addig, míg a bőrkaparék minta negatív nem lesz. Bolha, kullancs, tetű ellen havonta 1x is elég használni, de mivel a kullancs idény őszig tart, sőt, a bolhák szinte kiirthatatlanok a környezetből (nagyon jól tette, hogy elővigyázatosságból eltávolította a szivacsokat), egész évben fertőzhetnek, ráadásul bélférgeket is terjesztenek.

Mindezek miatt nagyon fontos lenne, hogy felkeressen állatorvost, aki alaposan megvizsgálva Gyömbért kiderítheti mi a baja és így kiderül, hogy pontosan milyen szert és meddig kell használni, hogy meggyógyuljon!

Sok siker!

Üdvözlettel,

dr. Szilágyi Jusztina

 

 

 

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993