rexi

2012.06.01.

Tisztelt Doktor Úr! Van egy 13 éves westie terrier kutyusom. Most már 3 hónapja járom vele az állatorvost kisebb- nagyobb sikerrel, de inkább kisebbel. A tesztek (kaparás, szőr-, bőrminta, vérvétel) alapján megállapították, hogy heveny gyulladás baktérium támadta meg, persze ez már egy másodlagos fertőzés, mert először a szőrtüsző atkát diagnosztizálták. Rtg lelet- mellkasban kóros elváltozás nincs,gége és légcső átmérője, lefutása szabályos. Kórszövettan: Lymphoma gyanúja- de a cd 3 poz festés eredménye nem igazolodott daganatsejt inkább egy idült súlyos gennyes allergiás gyulladás. Most Marbocyl 20 mg 1*1, Prednisolon 1 héten 2*2, 2 héten 2*1 reggel és így tovább most a 2 hétnél tartunk, QamatEl mini 1*1, Plerasan, Vetri-DMG IMMUNERŐSÍTŐT KAP. 4 NAPONTA Taktica-al és Benzoyl Plus samponnal mosom, betadinos oldattal kezeltem stb., tehát már rengeteg lehetőséget kipróbáltam, és rengeteg pénzt ráköltöttem. Kicsit már kezdem unni, hogy folyamatosan csak tesztelgetjük, és kísérletezünk, és nincs eredmény. Van esély, hogy teljesen felgyógyul ebből a betegségből? Mindent megtennék értek, de nem minden ember pénztárcája bírja a drágábbnál drágább gyógyszerek vásárlását, főleg ha nem lát eredményt. Kérem adjon tanácsot. Esetleg egy homeopátiás orvost felkeresni? A tegnapi napon: a vérkép leukemoid reakció és a FVS 90EZRES ! eZ NEM JÓ…. PYODERMA PROFUNDA GANGRAENOSA A DIAGNOZIS! Most kap Ringer 2*150ml naponta, 2*3 ml fortum inekciót vénakanülön, Marbocyl1*1, Qamatelt, Prednsiolon 2* reggel 2 db Neoralt. kÉRDÉSEM : van más lehetőség , ezek után vagy ez az utolsó lehetősége a kutyusnak.Nagyon sajnálom…mindent megtennék érte ha van még valami esélye….

Kedves Gazdi!

Nagyon sajnálom a kutyust és persze a lelkiismeretes gazdáit is, biztosan mindenkinek kimerítő lelkileg és anyagilag is egy ilyen súlyos állapot és hosszadalmas kezelése.

Ha jól rakom össze a képet, akkor a kutya bőrén gennyes gyulladás látszik 3-4 hónapja. Diagnosztizáltak nála szőrtüszőatka kórt (generalizált demodicosist?) és másodlagos gangrénás bőrgyulladást, és mivel a lymphoma gyanúja is felmerült, vettek biopsziát a bőréből, ami idült allergiás gyulladást mutatott. Szerencsére a mellkas röntgenfelvétele semmi kóros nem látszott.

A szőrtüszőatkák normális esetben is élnek a kutyákon, valamiért az Ön kutyájának bőrében elszaporodtak, ami az immunrendszer nem kielégítő működésére vall és a vizsgálatok (biopszia, rtg, vérévtel) azt próbálják kideríteni, hogy ezt mi okozza.

A generalizált, vagyis a test nagy részére kiterjedő szőrtüszőatkásság egy súlyos, életveszélyes kór, melynek oktana nem teljesen ismert. Egy-egy ilyen bonyolut eset ember és állat esetében is több specialista akár ismételt vizsgálatait igényelheti, van hogy hetek, hónapok alatt sem sikerül pontos diagnózist elérni. A leírt tünetek alapján a beteg lehet atópiás, immunszupresszált állapotban vagy autoimmun betegséggel küzdő, lehet allergiás akár több mindenre, lehet többféle endokrin betegség a háttérben (Cushing-kór, pajzsmirigy megbetegedés)  …. akár iatrogén ártalmak (túl sok szteroid tartalmú gyógyszer alkalmazása) sem kizárhatóak és az sem, hogy a felsoroltak közül nem is egy alapbetegség súlyosbítja a helyzetet, hajlamosítja a kutyát a paraziták, gombák, baktériumok által fenntartott bőrgyulladásra.

Szinte biztosan további, akár ismételt vizsgálatokra, nem kizárt, hogy specialisták  (bőrgyógyász, allergológus, endokrinológus) vizsgálataira van szükség ahhoz, hogy a kutya állapota, betegsége(i) pontosabban kiderüljenek és ezzel az esélyek, megoldások ismertté váljanak és kiderüljün meddig élhet Rexi kutyához méltő fájdalommentes életet.

Egy konkrét dolog: homeopátiás állatorvost azért is érdemes felkeresni, mert a homeopátia jól kiegészíti a hagyományos orvoslásban használt gyógyszerek hatását!

Remélem tudtam segiteni,

üdvözlettel,

dr. Szilágyi Jusztina

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993