Jack

2012.06.04.

Tisztelt Állatorvos! Május 19-én ivartalanították a kb 1 éves kandúr macskámat. A műtét előtt életerős, életvidám hatalmas macska volt (maine coon keverék). Annak ellenére, hogy kertes házban lakom, a macska mindig csak felügyelettel volt kint, éjszakára mindig bezártam. Az egy év alatt pontosan két alkalommal ment el itthonról, amiből csak egy volt a saját akarata szerint (másik alkalommal elkergette a szomszéd). A tulajdonságát tekintve a macska soha nem jelölt. Nos, a műtét állítólag jól sikerült a seb gyakorlatilag nem látszik, de a macska állapota azóta fokozatosan romlik. A műtét óta nem eszik, nem iszik, és nem is járkál. Kb egy hete kezdődött nála, hogy meg se akar mozdulni, és csak alszik. A problémával elvittem az orvoshoz, aki – természetesen vizsgálati díj ellenében – bélgyulladást állapított meg, és napi injekciózásra kellett vinnem a macskát. 4 injekciót, és 2 lázcsillapítót is kapott. Fecskendőből adtam neki vizet, joghurtot, és tiszta fehérjét. A macska a műtét óta 2 alkalommal wc-zett, vizelete volt. Állapotát tekintve: a pislogó hártyái látszanak; nyöszörögve nehezen veszi a levegőt, félrefordított fejjel, és nyitott szájjal (utóbbi 3 napban); nehezen tud nyelni. Az orra nem folyik, nincsenek megduzzadva a nyirokcsomói, nem nyáladzik, és amit megállapított az orvos: a belei nem adják ki a kuttyogó hangot. Tisztelettel kérem, adjon tanácsot, hogy vajon mi baja lehet a macskának, mert így már nagyon a végét járja szegény. És az eddigi kezelés hasztalannak bizonyult, noha feltételezem a szövődmények ellen kapta az antibiotikumot. Köszönettel: Jack

Kedves Kérdező!

Megértem felháborodását, hiszen az ivartalanítás után következett be a cica megbetegedése.

Csak úgy lehet eldönteni, hogy mitől betegedett meg és ez összefüggésben van-e a fent említett műtéttel, ha részeletesen kivizsgálják. Ez a fizikális vizsgálat mellett vérlabort, röntgent, ultrahang vizsgálatot is jelent, melyre jól felszerelt rendelőben kerülhet sor.  A cica érdeke is az, ahogy ez minél hamarabb megtörténjen, még akkor is, ha más állatorvosnál, és újabb díjak ellenében is történik!

Ha bebizonyosodik, hogy a megbetegedés összefüggében van a műtéttel, sőt, valamit elhibázott állatorvosa is amiatt lett beteg a cica, akkor mindenképpen keresse fel a műtétet végző állatorvost, hogy rendezzék a dolgot.

Remélem a cica mihamarabb meggyógyul!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993