tarantula

2012.06.05.

Üdv! Hallottam egy tarantula logoplex nevű kutyáknak is adható homeopátiés injekcióról, erről kérném ki a véleményét. Nekem 13 éves emlődaganatos kutyám van, sajnos a műtéti beavatkozás rizikós, ezért gondoltam egy alternatív gyógymódra. Ismerőseim csontdaganatos kutyájánál már az első injekciós beadása látványos eredményt mutatott. Önnek milyen tapasztalatai vannak erről? köszönöm

Tisztelt Kérdező!

Rendelőnk vezető onkológusával való konzultáció után a következőt válaszok születtek:

Az Ön által említett műtéti kockázatokat (és a kutya onkológiai betegségét, általános állapotát is) kizárólag a kutya részletes kivizsgálásával lehet felmérni és ez alapján lehetséges a lehető legkíméletesebb, legkevésbé veszélyes altatási módszert és műtéti megoldást kiválasztani. Az életkor önmagában nem feltétlenül jelent nagy kockázatot!
Az esetek túlnyomó részében az operáció elhalasztásának, elmaradásának jóval nagyobb a kockázata mint az operáció elvégzésének. A kutya teljes gyógyulására, a tumormentes állapot eléréséhez biztosan szükség van operációra.
Az operáció mellett nem kizárt, hogy más tumorellenes kezelésre (sugárterápia, gyógyszeres kezelés) is szükség van és valószínűleg kiegészítő kezelésnek is szerepe lehet a kutya felépüléséhez.
Kizárólag kiegészítő kezeléstől és ún alternatív gyógymódoktól egyetlen rosszindulatú daganatos beteg sem gyógyult meg – a látványos eredményeket legtöbbször a feltételezett diagnózis, vagy téves diagnózis alapozza meg. Ráadásul ami az egyik fajta megbetegedésben segít, nem biztos, hogy működik egy másiknál.
A daganatos betegségekről honlapunk Publikációk rovatában olvashat, az ivarszervi daganatokról pedig ide kattintva tudhat meg többet!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993