csillag1

2012.06.20.

Tisztelt doktor Úr Szeretnék Öntől is véleményt kérni a kutyámmal kapcsolatban Van egy 12 éves nőstény kutyusom, amelyik nem volt ivartalanítva.Három napja megoperálták,(másodszorra),egy nagy melldaganatot valamint több másik csomot távolitottak el a hasából, vele együtt az emlőit is. Hatalmas a vágása.3 napig kapott antibiotikum injekciot.Azóta rengeteg vizet iszik.A hasán hagyott kivezető, két drb. 2-4 cm lyukakból a kezelő állatorvos kivette a gézdarabokat hogy nehogy befertőzödjenek,és hogy folyon ki a véres váladék.Eddig rendben is volt, de a tegnaptol a kutya kezdett feldagadni ,előbb a két hátsólába, de mára a háta is megtelt levegővel.Amikor simogatom és jobban megnyomom érzik hogyan pattognak a bőre alatt a légbuborékok.Megint elhivtam az orvost.Ő kitágitotta a réseket,s ezt kell tegyük mi is továbbra.Azt mondta ,hogy minden rendben van,a kioperált daganatok helye üresen maradt ettöl van hogy telik meg levegővel, de én nem vagyok benne biztos ezért kérdem Öntöl is hogy mit tegyek.Azt ajánlotta, hogy masszirozzuk a kutya lábait és a hátát is,mert rendbe fog jönni . Előre is köszönöm a válaszát!

Kedves Gazdi!

Megértem aggodalmát, nagy operáción van túl a kutyus. Az nem teljesen világos számomra, hogy ivartalanították-e, de reméljük igen, mert így sokkal kisebb az esélye, hogy újabb daganatok jelenjenek meg a maradék emlőkön.

Ha a kutya nem lázas, nincsenek fájdalmai, eszik-iszik, rendesen ürít, a seb nem gyulladt, bűzös, az ürülő nedvek nem gennyesek, akkor aggodalomra valóban nincsen oka, ahogy azt a kezelőorvosa vizsgálat után elmondta. A bőr alatti úgynevezett epfizéma azért alakul ki, mert a műtét során lukak keletkeztek a bőr alatti kötőszövetben, és mozgás közben levegőbuborékok jutnak a láb, illetve a hát bőre alá. A legjobban teszik, ha követik a kezelőorvosuk tanácsait.

Ha mégis azt gyanítják, hogy a maszírozás ellenére sem javul, vagy romlik az állapota, jelezzék kezelőorvosuknak, vagy keressenek fel másik állatorvost!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993