félelem

2012.06.25.

tanácsot szeretnék kérni hogy német juhász kutyánknak az alsó kisfogak mögött egy borsó nagyságu rózsaszinü duzzanat van az állatorvos szerint ugy néz ki hogy jóindulatu daganat nem ajánlotta a levételét mivel elfekélyesedhet azt szeretném kérdezni ha nem történik a levétele mit okozhat ? az alsó fogsorát kinyomathatja-e? vagy elmulik neki? és mi okozhatta? Neharagudjon hogy ilyen hosszan irtam és ennyi kérdésem van de mivel a kutya nagyon agressziv altatni nem lehet nem tudom lefoni igy az állatorvos aki kint volt az is félt tőle mit lehet tenni? Köszönöm a válasszát egy öreg nyugdijas vagyok megérthetti a problémám még egyszer köszönöm

Kedves Gazdi!

A kezelésről, műtétről, a kilátásokról csak úgy lehet nyilatkozni, ha szövettani , és/vagy cytológiai mintát lehet venni a duzzanatról (sajnos ránézésre vagy elmondás alapján nem lehet megítélni, hogy jó vagy rosszindulatú). Ebből derülhet ki, hogy pl. műtét esetén mekkora kimetszést kell ejteni, lehet-e esetleg műtét nélkül, gyógyszeresen kezelni, mik a kutya túlélési esélyei, stb.

Ha a kutya agresszív, bódításban, vagy altatásban kell megvizsgálni, mintát venni, ez egy jól felszerelt rendelőben, állatkórházban lehetséges, háznál sajnos nem.

Nem könnyű lépés egy támadó, nagy testű kutyával nekiindulni, de az állatovosi rendelőkben gyakran szelídebbeknek mutatkoznak az otthon vad kutyák, valamint ott képzett asszisztensek segítik az állatorvos munkáját, így az altatás is egészen biztosan kivitelezhető lesz. Érdemes akár telefonon előre bejeletkezni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993